IT, Important

Daniel Dines a devenit cel mai bogat român! Firma lui de IT are sediu şi la Cluj

Daniel Dines a devenit cel mai bogat român! Firma lui de IT are sediu şi la Cluj

Daniel Dines, creatorul UiPath, una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligenței artificiale din lume, cu o evaluare de 7 miliarde de dolari, a ajuns pe coperta revistei americane Forbes din luna septembrie.

Într-un articol intitulat „De la comunism la codare/From Communism to coding”, Daniel Dines este prezentat ca miliardarul care schimbă fața industriei din care face parte. Daniel Dines este figura reprezentativă a creșterii din domeniul tehnologiei, care a readus speranța antreprenoriatului în Europa de Est.

Daniel Dines (47 de ani)  cu o avere de 1,4 miliarde de dolari l-a detronat astfel pe fostul tenismen Ion Țiriac (1,1 miliarde de dolari), din topul celor mai bogați români.

„Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer în fiecare locuință. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, a declarat Daniel Dines, pentru Forbes.

Compania UiPath, înfiinţată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă într-un apartament din București, este o platformă de software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), care a reușit performanța de a deveni primul unicorn românesc (companie de tehnologie a cărei valoare a depășit 1 miliard de dolari).

UiPath și-a deschis anul trecut la Cluj-Napoca al doilea birou din România, după cel de la București.Lasă un răspuns

Site creat de