Uncategorized

Darius Hulea va primi Premiul pentru Tineret din partea Uniunii Artiştilor Plastici din România

darius hulea

Primul câștigător al premiului anual „Grigore Bradea” – sculptorul Darius Hulea – va primi Premiul pentru Tineret din partea Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Juriul de specialitate format din critici de artă a luat în discuţie, zilele trecute, aproape 250 de nominalizări sosite din cele peste 40 de filiale ale Uniunii Artiştilor din România din care fac parte, în prezent, aproape 12.000 de artişti.

Asociaţia culturală „Grigore Bradea” în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Bistrița și Universitatea de Arte și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca au instituit în 2013 Premiul „Grigore Bradea” iar primul câștigător – Darius Hulea – și-a inaugurat în august 2014 prima expoziție personală – caracterizată de criticul Oliv Mircea drept “un debut strălucit”.

Un premiu trebuie să devină, în timp, o instituţie. Iar o instituţie care vrea să stea în picioare are nevoie de confirmări. Darius Hulea este o confirmare pentru instituţia Premiului Anual Grigore Bradea. Mulţumim partenerilor noştri, UAP România – filiala interjudeţeană Bistriţa-Cluj şi Universităţii de Artă şi Design “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca! Felicitări, Darius Hulea! Sperăm ca, în timp, Premiul Anual Grigore Bradea să ofere tot mai multe confirmări, astfel încât să impunem această instituţie la nivel naţional” precizează Alexandru Bradea, coordonatorul Asociaţiei culturale “Grigore Bradea”.

Darius Hulea trăieşte şi lucrează la Cluj-Napoca, fiind masterand al Universităţii de Artă şi Design “Ion Andreescu”, specializarea Sculptură, este membrul Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala interjudeţeană Cluj-Bistriţa din 2012, a beneficiat în 2010 de o bursă Erasmus, în Schrems (Austria) şi a participat cu lucrări în cadrul mai multor expoziţii de grup în Cluj-Napoca, Timişoara, Dej şi Alba Iulia.Lasă un răspuns

Site creat de