Social & Cultura

Dăruiește din Suflet – Acţiune de strângere de fonduri pentru copiii defavorizaţi din satele clujene

Dăruiește din Suflet

Gala caritabilă ”Dăruiește din suflet”, ediția a II-a, va avea loc miercuri, 7 decembrie, ora 19.00, la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Scopul acțiunii este strângerea de fonduri pentru o comunitate de 40 de copii cu posibilități materiale reduse din două sate clujene, pentru a-i ajuta să nu abandoneze școala pe perioada iernii, din cauza lipsurilor, a frigului, a imposibilității de a ieși din case.

Este pentru al doilea an consecutiv când Freshbyte, MB Dental și Lions Club 360 Cluj-Napoca cu World Vision România ofera o mână de ajutor copiilor care provin din familiile incluse în programele umanitare ale organizației. Anul acesta, atenția se îndreaptă către două grupuri: 20 de copii din comuna Aghireșu și 20 din comuna Iara.

Pentru a achiziționa necesarul pentru a-i ”trece” iarna cu bine, pentru a le da șansa continuării școlii în sezonul rece, este nevoie de 12.000 euro (55.000 lei) din donații și sponsorizări. Din banii și donații vor fi achiziționate încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru iarnă, rechizite școlare și jucării în valoare totală de 300 de euro pentru fiecare dintre cei 40 de copii. Tot ce trece peste această sumă va fi folosit tot pentru ei și nevoile imediate ale familiilor lor pe perioada iernii și nu numai.

Demersuluii se alătură artiști consacrați precum Mihal Sandu, Arpi Torok & Zip Band, Mădălina Ghiran, Ioan Man, precum și îndrăgitul actor și prezentator Bogdan Bob Rădulescu. Pe lângă programul artistic, în cadrul evenimentului se va desfășura și o licitație caritabilă cu obiecte create chiar de copiii în beneficiul cărora este organizat totul. Participanții vor avea parte și de alte surprize….din care vă dezvăluim acum doar două: ateliere de pictat globuri și proiecția unor filmulețe emoționante realizate în comunitățile din care provin micuții.

Moș Nicolae vine cu o excursie la Cluj

Contextul și programul acțiunii  este unul mai amplu, incluzând și o acțiune separată, o zi specială dedicată numai celor mici. Astfel, cei 40 de copii vor avea parte de un cadou special luni, 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae: ei vor petrece o zi în Cluj-Napoca, alături de voluntarii noștri.

Vor fi aduși din comunele în care locuiesc cu două autocare puse la dispoziție de unul dintre sponsori. Ajunși în Cluj-Napoca, copiii vor viziona un film de animație în format 3D la Cinema City din Iulius Mall, iar după film vor servi masa la restaurantul Marty.

Cu veselie și voioșie, se va merge apoi cu toții în centrul orașului pentru a ne bucura de Târgul de Crăciun și de spectacolul oferit de Gașca Zurli în Piața Unirii. Seara se va termina cu o întâlnire cu însuși Moșul, care va veni cu tolba plină. După o zi atât de plină, micuții vor fi transportați înapoi acasă. Pe toată durata excursiei, fiecare grup de copii va fi însoțit de cel puțin doi adulți din comunele de reședință și de voluntari de la noi.Lasă un răspuns

Site creat de