Social & Cultura, Important

Dăruieşte o casă, de Crăciun | Alex, un copil de 7 ani dintr-un sat clujean, îşi doreşte o casă pentru el şi fraţii lui

daruieste o casa de craciun

Vezi minunea asta de copil?

El este Alex, are 7 ani, şi locuieşte în satul Cetan din comuna Vad, judeţul Cluj, alături de cei cinci frăţiori ai lui într-o singură încăpere.

Iși întinde șervețelul pe bancă, așează cele două felii de pâine, tacâmurile, caserola in față și apoi se apucă de mâncat. Folosește furculița și cuțitul pentru a tăia șnițelul, mănâncă cu poftă, tot ce are în farfurie, întotdeauna.

Trăiește într-o familie numeroasă, sunt 6 copii și au la dispoziție o singură incăpere. Vine fără merinde la școală, că de e pâine nu-i salam, sau invers.

Când doamna i-a zis să intre în cămară și să ia un borcan de dulceață, să pună pe pâine, atât de frumos si de senin i-a răspuns ” Da, Doamna, eu nu am cămară„. Așa este, nu are.

Tare mi-ar plăcea să-i putem dărui una, ne-am apucat de construit, incă o cameră, dar bunica a zis că va trebui să o strice pe cea de acum, pentru că îi ia ei, toată lumina, deci nu rezolvăm nimic. Se joacă cu mingea, sparge geamul bunicii, nervi și supărare, pentru că nu are curtea lui, nici grădină nu are, dar are bucurie in suflet, cât pentru noi toți. Incă e pur, visează si crede, dar din păcate, viața îi va lua toate astea pe măsură ce crește.

Mi-l imaginez jucându-se prin ocol, cum se spunea mai demult curții, alergând prin grădina lui, admirându-și borcanele de pe rafturile din cămară, bucurându-se de patul lui, pe care nu va mai trebui să il impartă cu alți 5 frați. Un vis frumos.

Dăruieşte o casă de Crăciun | Alex îşi doreşte o casă pentru el şi fraţii lui

Ne ajuți să il transformăm in realitate?

O sa lansez o campanie, „O cămară pentru Alex„, care va consta in achiziționarea unei case in comuna lui.

Am mai cumpărat noi una, de Paști, acum va fi de Crăciun, si așa o să-i zicem „Dăruieste o casă, de Crăciun„. Aceea a costat 40.000 de lei, sper să mai gasim la prețul acesta.

Dacă 80 de persoane, donează câte 500 de lei, reușim. Hai să-i dăruim lui Alex o cămară. Vrei?

Dacă vrei să contribui la cadoul de Crăciun pentru Alex, o casă pentru el şi fraţii lui, poţi dona în contul Fundaţiei Somes, CUI 27790157, cont Cec Bank Dej RO84CECECJ0330RON0735634.

Până acum s-au strâns 3.500 de lei. Până la 40.000 de lei mai este puţin.Lasă un răspuns

Site creat de