Social & Cultura

De cate tipuri sunt paravanele pentru cada sau dus?

paravan dus 1

Un paravan de baie consta dintr-o structura transparenta sau translucida care serveste la separarea interiorului dusului sau cazii de restul camerei. Paravanul este realizat din sticla sau plastic translucid montat pe o structura rigida sau metalica. Se poate alege intre diferite culori, de la alb, care este cel mai comun, la crom, atat fara luciu, cat si cu luciu, desi in acesta din urma posibilele zgarieturi sunt de obicei mai vizibile si este putin mai scump decat celelalte finisaje.

Functia sa este de a mentine baia uscata atunci cand se face dus, constituind o evolutie eleganta de la  perdelele de plastic. Comparativ cu acestea, paravanele ofera o individualizare mai perfecta si mai igienica a dusului prin lipsa pliurilor in care mucegaiul se acumuleaza si sunt mai usor de curatat. Paravanele sunt structuri fixe, deci sunt mai dificil de asamblat decat perdelele de dus, in care trebuie doar sa se introduca niste inele intr-o bara glisanta. In plus, exista mai multe tipuri de paravan de cada din care se pot alege cele mai bune pentru o anumita locuinta, in functie de preferintele locatarilor.

Paravanele de baie sunt clasificate in functie de elementul pe care il vor acoperi. Ele pot fi pentru cada sau pentru dus.

Paravan fix – o varianta simpla si comoda pentru toti

Sunt paravane doar dintr-o foaie dreapta care sunt fixate intr-un mod fix pe perete cu un profil de aluminiu, otel inoxidabil sau cu hardware fix si care acopera zona dusului, adica vizeaza sa acopere doar o parte din totalul cazii, aproximativ jumatate. Acest tip necesita sprijinul unui brat de stabilizare. Un astfel de paravan acopera doar o parte a dusului si nu pe tot, permitand accesul printr-o anumita zona. Daca este folosit pentru cada, acesta va lasa apa sa treaca prin zona in care nu este montat nimic pentru a se permite accesul. Avantajul este ca persoana aflata in interior nu se va simti claustrata, daca are probleme cu spatiile inguste. Dezavantajul este ca, in functie de cum se foloseste dusul, este posibil ca apa sa ajunga tot pe podea.

Paravane pliabile – usor de utilizat si foarte elegante

Aceste paravane consta din doua sau mai multe foi care se deschid, ele pot fi pliate una peste cealalta, lasand mai mult spatiu liber descoperit. Aceste paravane se folosesc usor, sunt elegante si acopera toata cada. In plus sunt adaptabile, pentru momentele in care in baie se afla o persoana care nu vrea sa inchida de tot cada.

Paravane glisante – o varianta si mai eleganta cu mai putine imbinari

Ele acopera intreaga lungime a cazii si se suprapun, fiind ideale pentru cei care vor cat mai putine zone de delimitare. Acestea permit un acces bun la cada si o buna etanseitate a zonei de baie sau dus. Zona de deschidere este data in functie de zona prin care se intra. De asemenea sunt potrivite inclusiv pentru persoanele care nu vor sa inchida complet dusul si reprezinta o solutie optima pentru o baie curata.Lasă un răspuns

Site creat de