IT

De ce e bine să-ți pui cameră pe mașină

De ce e bine să-ți pui cameră pe mașină

În unele țări, au devenit obligatorii. În altele, nu sunt luate în calcul de autorități. Dar în orice caz, camerele video pentru mașini sunt mai mult decât un moft. Ba chiar pot fi salvatoare, în special dacă sunt prevăzute cu mai multe funcții decât simpla înregistrare video. Modelele avansate pot fi mai costisitoare, dar e bine de știut că le poți cumpăra în rate de la Flanco. Iată de ce ar trebui să iei în considerare montarea unui astfel de dispozitiv.

Dovezi în caz de accident

Legislația din România nu este foarte clară în privința probelor video care nu provin din surse omologate, adică de la camerele Poliției. În principiu, o filmare surprinsă de o cameră personală nu poate fi luată în calcul ca probă principală. Adică, un film în care cineva taie banda continuă, fără alte urmări, nu este luat în calcul de autorități. În schimb, dacă vorbim de un accident cu contact, polițiștii pot lua în calcul proba video, alături de alte probe (pagube asupra mașinilor, urme pe carosabil, mărturiile celor prezenți). În concluzie, o cameră de bord nu te ajută în totalitate, dar îți poate face dreptate în cazul unui accident.

Un părinte liniștit

Când ești părinte de adolescent pe cale să devină adult, ai tot felul de motive de panică. Este perioada examenelor de maturitate, a anturajelor cu influență dăunătoare și a rebeliunii. Dar poate cea mai mare panică ține de permisul auto. Când copilul tău trece de la trotineta electrică la mașină, ești îndreptățit să ai emoții. În primul an, n-ar fi rău să-l însoțești în scaunul din dreapta la fiecare călătorie. Dar copiii sunt copii și, la 18 ani, trăiești pentru a încălca regulile. Așa că e bine să-ți iei toate măsurile de precauție. O cameră de bord îl va descuraja să iasă la plimbare fără știința ta.

Ochii din parcare

Plecând de la aceeași idee, că e bine să știi ce se întâmplă cu mașina ta când nu ești în ea, o cameră de bord va surprinde orice se întâmplă în parcare. Majoritatea acestor camere au senzori care activează înregistrarea când simt mișcare în jurul mașinii. Camera ta nu poate să evite micile incidente, dar dacă cineva îți lovește mașina din greșeală sau intenționat, vei afla măcar cine este vinovatul.

Notificări în trafic

Modelele mai avansate de camere auto fac mai mult decât să filmeze. Unele sunt dotate cu senzori care te alertează când părăsești banda de rulare. Sau cu GPS, care te anunță dacă depășești limita de viteză. Practic, prin montarea unei camere de câteva sute de lei, poți să te alegi cu extraopțiuni care ar fi costat mii de euro la poarta fabricii.

Fie că vrei să fii acoperit în cazul unor incidente sau vrei să-ți îmbunătățești mașina, o cameră auto este de ajutor. E bine să alegi de la început un model avansat, pe care să nu-l schimbi după câțiva ani. Pentru asta, folosește CardAvantaj și împarte prețul în rate.Lasă un răspuns

Site creat de