Social & Cultura

De ce este bine sa alegi modelul potrivit de lentile de contact pe baza topului lunar

De ce este bine sa alegi modelul potrivit de lentile de contact pe baza topului lunar

Pentru alegerea potrivita a tipului de lentile care iti sunt compatibile, ai nevoie sa urmaresti, frecvent, un top lunar al celor mai renumite solutii si lentile de contact!

Afectiunile medicale recurente, precum miopie, astigmatism sau presbiopie au o rata de raspandire foarte mare in ultima perioada. In baza unui consult oftalmologic amanuntit, medicul oftalmolog iti poate prescrie o pereche de ochelari sau de lentile de contact. In privinta accesoriilor medicale oftalmologice, trebuie de mentionat faptul ca pe piata din Romania exista o sumedenie de modele mai vechi sau mai noi.

Alegerea modelului potrivit trebuie sa tina cont atat de performantele articolelor optice, cum ar fi: vederea periferica superioara, evitarea uitarii lentilelor, portabilitatea lor pe durata vacantelor, dar si oportunitatea de a putea practica activitatile sportive pe care ti le doresti.

Iti vom povesti, in continuare, de ce este bine sa alegi sortimentul ideal de lentile pe baza unui top lunar!

Popularitatea lentilelor de contact este in crestere. Se presupune ca accesoriile medicale oftalmologice vor depasi, ca numar de ochelari, clasicii ochelari de vedere. Ca sa faci o alegere potrivita a tipului de lentile care iti sunt compatibile, ai nevoie sa urmaresti, frecvent, un top lunar al celor mai renumite articole optice.

Ce sunt lentilele de contact?

Raspunsul la aceasta intrebare probabil ca iti este deja familiar. Lentilele de contact sunt un set modern de accesorii medicale oftalmologice, practice si confortabile, care te ajuta sa corectezi, la timp, afectiunile oculare cele mai intalnite. Pe piata romaneasca si nu numai au aparut categorii variate de lentile, precum lentilele de unica folosinta, lentilele saptamanale, lentilele lunare, lentilele bi-lunare sau lentilele anuale.

Lentilele de contact au evoluat foarte mult in ultimii ani. Pentru ca ochii tai merita maximum de claritate, confort si protectie, si pentru ca exista atat de multe tipuri de lentile astazi, incat ai de unde alege.

In Uniunea Europeană, lentilele de contact sunt considerate dispozitive medicale din clasa IIB, ce prezinta un risc mediu spre mare. Acestea sunt utilizate pentru corectia vederii (miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie sau combinatii ale acestora), cu scop terapeutic (folosite pentru protejarea irisului in urma unor interventii chirurgicale) sau doar cu scop estetic, pentru schimbarea culorii irisului.

Ofera un camp vizual complet

Spre deosebire de ochelarii de vedere, care impun o bariera fizica, lentilele de contact ofera un camp vizual complet. Purtatorul vede din nou normal, ca si cum nu ar avea nici o afectiune a vederii.

Campul vizual complet ofera si un plus de siguranta, dat fiind faptul ca purtatorul poate vedea acum in orice unghi. Acesta nu mai este nevoit sa intoarca gatul de fiecare data, lucru important pentru conducatorii auto sau cei care opereaza masinarii industriale.

Urmarirea topului lunar prezinta mai multe beneficii de care ai putea profita, si anume:

  • Esti la curent cu tendintele din industria oftalmologica;
  • Esti informat si poti lua cele mai bune decizii in cunostinta de cauza;
  • Te poti ghida in functie de popularitatea si gradul de consacrare al lentilelor
  • Eviti marcile neimportante, dar si riscul de a achizitiona un set de lentile care sa iti produca iritatii sau infectii oculare.


Site creat de