Sport

De ce este important să ai roți de calitate pentru bicicleta ta?

roti de calitate bicicleta

Roțile sunt componentele esențiale care influențează enorm confortul oferit de o bicicletă în mers, durata de viață a acesteia, dar și capacitatea ei de a accelera. Dacă vrei să obosești mai puțin în timp ce pedalezi pe distanțe lungi, dar în același timp să câștigi la capitolul viteză, primul pas pe care trebuie să-l faci este, fără îndoială, îmbunătățirea roților bicicletei tale.

Alegerea tipului potrivit

Primul lucru pe care îl iei în considerare atunci când evaluezi calitatea unei biciclete este modul în care aceasta se simte la drum. Acest lucru depinde, evident, de materialul din care sunt fabricate roțile, de numărul de spițe, grosimea jantei și a anvelopei, dar și de dimensiunea roții. O roata bicicleta touring sau una pentru un mountain bike va fi întotdeauna mai rigidă, pentru a rezista la flexiune. Pe cealaltă parte, o roata pentru o bicicleta de oraș va fi mai flexibilă și va oferi mai mult confort pe diferite tipuri de teren. 

Rezistența în timp a roților de bicicletă

Evident, calitatea costă. Prin urmare, un set de roți de bicicletă de calitate vor fi și ele, la rândul lor ceva mai costisitoare. Însă, avantajul major al acestora este acela că au o capacitate de rotire mare, de mii de kilometri, fără a se deforma. Pentru că frânarea pe bicicletă depinde de rectitudinea jantelor, capacitatea de a frâna poate fi afectată semnificativ dacă ai un set de roți de calitate inferioară, care își pierd aderența în timp. 

Totodată, o roată bicicleta de calitate este mai puțin probabil să cedeze în timp ce pedalezi, ceea ce este o bilă albă la capitolul siguranță. Roțile de calitate vor rezista mult mai bine la impactul ocazional cu gropile sau bordurile, fără a exista riscul de deformare sau de rupere a spițelor. 

Viteza și capacitatea de a accelera depind de calitatea unei roți de bicicletă

Atunci când pedalezi cu viteză pe drum drept, greutatea roților nu influențează viteza de rulare sau capacitatea de a accelera. În schimb, în urcare, lucrurile nu vor mai sta în același fel. Un set de roți de calitate va fi întotdeauna fabricat din materiale mai ușoare, pentru un plus de rezistență la rotire. Roțile de bicicletă mai ușoare conferă un plus de viteză bicicletei și o face să fie mai receptivă la manevre și la accelerare. 

Fie că ești un ciclist amator sau unul cu experiență, apelează cu încredere la un magazin biciclete cluj specializat atunci când ești pregătit să faci o îmbunătățire la propria bicicletă. Roțile acesteia trebuie să fie întotdeauna adaptate nevoilor tale și să ofere cea mai bună performanță pentru investiția ta.Lasă un răspuns

Site creat de