Social & Cultura

De ce este recomandată o asigurare în domeniul HORECA

asigurare în domeniul HORECA

Sectorul HORECA este unul dintre motoarele economiei mondiale și nu face excepție nici în România. Alături de construcții, industria HORECA generează anual profituri de milioane de euro.

Pentru cei care vor să activeze în domeniul ospitalității se recomandă o atenție sporită în ceea ce privește modul de afaceri. De exemplu, un bun start în această direcție poate fi încheierea unei polițe de asigurare, iar în rândurile ce urmează poți descoperi câteva dintre motivele pentru care ar trebui să ai în vedere acest lucru.

Cum te poate ajuta o asigurare în sectorul HORECA?

 • O asigurare pentru deținătorii de afaceri inteligenți

Hotelurile, restaurantele, pensiunile turistice, firmele de catering sunt câteva exemple de afaceri în domeniul ospitalității. Multe dintre acestea existente pe piața din România au cunoscut succesul încă de la bun început. Dacă și tu dorești să pătrunzi cu activitățile tale în acest sector generos din punct de vedere financiar, ar trebui să ai în vedere necesitatea unei asigurări de calitate, personalizată în funcție de nevoile de business pe care le ai. 

Cei care descoperă asigurarea pentru hotel și restaurante sunt mulțumiți de faptul că beneficiază de un preț competitiv, cât și de o vastă acoperire. Pe Alliantztiriacunit.ro găsești informații cuprinzătoare despre acest tip de asigurare, o soluție optimă pentru deținătorii de afaceri în HORECA.

 • Ce poate asigura o asemenea poliță?

O asigurare în sectorul ospitalității acoperă o vastă arie de probleme ce pot apărea în drumul unei afaceri. Iată câteva dintre acestea:

 • Daunele produse clienților, inclusiv cele legate de bunurile personale.
 • Răspunderea ca angajator în fața angajaților companiei, dacă există prejudicii.
 • Clădirile, instalațiile, echipamentele și instalațiile de lucru, obiectele de inventar și stocurile sunt, de asemenea, acoperite de o poliță completă de asigurare.
 • Acoperire în caz de furt, incendii, explozii, inundații, catastrofe naturale etc.

Este important de știut că și costurile crescute la utilități determinate de producerea unor evenimente asigurate pot fi incluse într-o poliță de asigurare de acest gen.

 • Și asigurările opționale sunt recomandate posesorilor de afaceri HORECA

Există posibilitatea ca antreprenorii cu firme înregistrate în sectorul HORECA să își extindă polița de asigurare, pentru o mai bună acoperire a riscurilor ce pot interveni la un moment dat. Acest lucru presupune alegerea unor riscuri opționale care pot fi întâlnite pe parcursul activităților desfășurate. Exemple de bunuri și echipamente care se pot asigura sunt următoarele:

 • Bunuri în tranzit ce pot face obiectul unui furt, vandalism sau a unor explozii, alunecări de teren etc.
 • Echipamentele de birou, precum și cele industriale, fixe și portabile, utilaje și instalații de mare tonaj.
 • Stocuri de marfă refrigerate. 
 • Se întrerupe activitatea? Nicio problemă, poți fi acoperit!

Există multe situații neprevăzute ce pot apărea într-o astfel de afacere, iar printre acestea, nefericitul caz de a fi nevoit să întrerupi activitățile din cauza producerii unui eveniment asigurat . Astfel, se recomandă o asigurare pentru cheltuieli suplimentare ce vor ajuta la restabilirea operațiunilor din nou pe piața de interes.

Așadar, se poate spune că o afacere este musai să fie protejată în cazul riscurilor de orice fel. Decât să te confrunți cu probleme cărora nu le dai de cap și care ar putea să îți afecteze bugetul, este recomandat să ai în vedere o poliță care să cuprindă eventualele riscuri.

Sursă foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de