Din Zona

De ce nu este suficient să ai pronosticuri bune pentru a câștiga la pariuri?

pariuri 2016

Crezi că este suficient să ai pronosticuri bune pentru a câștiga la pariuri pe termen lung?

În prezent, aproape fiecare site de sport are și o secțiune dedicată pariurilor. Deși pasionații au acces la numeroase surse de pronosticuri, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a câștiga pe termen lung la pariuri. Pentru a ne da seama de ce acest fenomen este atât de pretențios, trebuie să analizăm felul în care joacă profesioniștii, adică cei care reușesc să-și rotunjească veniturile în mod constant prin acest tip de activitate.

Seriile imprevizibile

Din exterior, pariurile par a fi o metodă rapidă de a face bani, însă cei care și-au încercat norocul știu deja că lucrurile nu stau tocmai așa. Nu este suficient să pariem numai pe Djokovic și pe Barcelona pentru a zâmbi după fiecare zi competițională, deși o bună parte dintre împătimiți susțin această idee.

Absolut orice parior, indiferent cât de dedicat și specializat ar fi, nu poate să evite seriile negative. Dacă privim pariurile din punct de vedere matematic, în istoricul fiecăruia vom identifica anumite variații.

Pariurile se bazează pe șanse, sau mai bine spus, pe evaluarea șanselor. Chiar dacă o echipă sau un sportiv ar avea 80% șanse să se impună într-o confruntare, acest lucru nu înseamnă decât că, pe termen lung, acesta ar trebui să se impună, teoretic, în 80 dintre 100 de astfel de dispute. În consecință, celelalte 20 ar urma să aibă un deznodământ nefavorabil.

Concluzia pe care o putem trage din acest exemplu este că, oricine, chiar dacă pariază corect de fiecare dată, va avea și o cantitate mai mare sau mai mică de rezultate negative, în funcție de cotele pe care se mizează și de calitatea analizelor.

Jocul cifrelor

La fel ca și în celelalte forme ale jocurilor de noroc, pariurile urmează aceleași principii statistice. Nu știu dacă te-ai confruntat vreodată cu acest lucru, însă îți voi relata o întâmplare interesantă. În timp ce mă aflam într-o sală de jocuri populară din capitală, am avut ocazia să văd cum la o masă de ruletă, au fost extrase în mod consecutiv, 17 numere negre.

Acest lucru nu se întâmplă foarte des, însă dacă frecventezi sălile de jocuri este aproape imposibil să nu te fi întâlnit cu o situație similară, cel puțin o dată. Trebuie să recunosc că eu am întâlnit acest gen de situație de joc de 3 ori, iar seria consecutivă a unei singure culori a și depășit 20 de runde consecutive. Însă cel mai interesant lucru este că de fiecare dată, la masa respectivă mai rămăsese doar un singur jucător, întrucât toți ceilalți se ruinaseră în prealabil.

Instinctul pariorului este să urmeze evidentul, adică după ce vede o serie de negre, să mizeze pe roșu. Având convingerea că, până la urmă, bila urmează să aterizeze pe un număr roșu, împătimitul va mări miza de fiecare dată și va aștepta rotirea izbăvitoare, care, nu de puține ori, lipsește să apară la timp.

Făcând o paralelă cu exemplul mai sus menționat (cu șanse 80-20), să ne gândim că rotirile de la masa de joc ar fi fost evenimentele sportive pe care un parior ar fi mizat; rezultatul ar fi fost unul dezastruos. Putem să-i spunem ghinion, neșansă etc. însă realitatea este că acest tip de situații chiar se petrec din când în când – nu sunt doar scenarii de filme.

De ce câștigă profesioniștii?

La masa de ruletă, chiar și profesioniștii ar avea probleme, deoarece cazinourile limitează mizele pentru a-i determina pe jucători să piardă.

Însă în ceea ce privește pariurile sportive, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Un parior profesionist își asigură cel puțin o serie de 49 de rezultate pierzătoare consecutive, atunci când stabilește strategia de money management aferentă bugetului său.

Poate că aceste lucruri sunt foarte ușor de spus și de reținut, însă punerea lor în practică reprezintă cheia succesului în pariuri. Disciplina este esențială, însă foarte mulți cred că pronosticurile reprezintă singurul lucru de care un câștigător are nevoie; lucru care nu este deloc adevărat.

Imaginează-ți doi pariori care aleg aceleași pronosticuri. În funcție de strategia de gestiune a mizelor și de felul în care psihicul fiecăruia rezistă în situațiile nefericite, vom putea realiza care dintre cei doi este un parior mai bun. Credeți-mă, după o serie medie de rezultate, bugetul pariorului profesionist va fi mult mai mare decât cel al amatorului, chiar dacă pronosticurile pe care le pariază amândoi sunt date de cel care este mult mai puțin experimentat.

Falimentul bate mereu la ușa celor slabi de înger sau a celor extrem de lacomi. Cei care câștigă bani din pariuri gândesc și trăiesc o strategie de termen lung, care nu se bazează pe moment, pe șansă sau doar pe câteva rezultate. Forma de moment este într-o continuă schimbare, iar concluziile se pot trage abia după mii sau zeci de mii de bilete finalizate. Cei care reușesc să se impună sunt cei care nu se atașează emoțional de acest fenomen și tratează această operațiune ca pe orice alt business.

Dacă crezi deții o strategie bună și că ai suficientă stăpânire de sine, însă ponturile tale te cam trădează, am o recomandare pentru tine:

Am intrat pe site-ul PariuriX.com – comunitatea pariorilor din România și am fost inspirat să aleg de acolo mai multe pronosticuri câștigătoare oferite de tipsteri cu experiență, ce dau pronosticuri în cadrul concursului de ponturi. Mă gândesc că fiind puse la bătaie premii de peste 6000 de Lei în fiecare lună, băieții se zbat să ofere cele mai bune sugestii pentru a pune mâna pe bani.



Lasă un răspuns

Site creat de