Timp liber

De ce să alegi o vacanță în Zanzibar?

De ce să alegi o vacanță în Zanzibar?

Zanzibar, una dintre destinațiile momentului, poate fi considerat un tărâm al sălbăticiei și exotismului. Această insulă exotică aflată în Oceanul Indian, lângă coasta Tanzaniei, reprezintă locul perfect pentru o vacanță relaxantă. Pe lângă farmecul local deosebit și cultura aparte, Zanzibar le oferă turiștilor o mulțime de plaje frumoase, activități unice și posibilitatea de a descoperi obiceiuri inedite ale localnicilor. Arhipelagul este format din două insule mari și mai multe insule mici, iar astăzi îți vom spune care sunt motivele pentru care merită să alegi această destinație pentru un concediu de vis.

Cele mai frumoase și idilice plaje din lume

Un sejur în Zanzibar îți oferă șansa de a descoperi răsărituri fascinante și apusuri de soare de poveste pe unele dintre cele mai frumoase plaje din întreaga lume. Nungwi, aflată în partea de nord a insulei și Kendwa, din zona de vest, sunt considerate zonele de top ale insulei, iar între ele poți călători cu un water taxi. Însă, nisipul fin, apa cristalină, palmierii și umbrelele de soare pot fi admirate și pe alte plaje deosebite precum Bwejuu, Michamvi, Kizimkazi, Matemwe sau Pongwe. Insula se află aproape de Ecuator, așa că zilnic se întâmplă spectaculosul fenomen al fluxului și refluxului. Dimineața, apa se retrage aproape doi kilometri în larg, iar după-amiază apa revine ca și când nu ar fi plecat nicăieri.

Arhitectura din Stone Town

Capitala insulei Zanzibar, Stone Town, nu se poate compara cu alte construcții din Europa, dar scoate în evidență istoria și multitudinea culturilor ce au cucerit arhipelagul. Stone Town este o fuziune de influențe indiene, arabe, europene și africane, cu străzi înguste, alei ascunse, muzee, galerii de artă, magazine de suveniruri și cafenele elegante. În capitala Zanzibarului poți vizita Casa Minunilor, un palat care a servit drept clădire pentru sultanul Barghash, Grădina Fforodhani care impresionează prin dimensiunile sale, Băile Persane Bamani sau Bazarul Darajani. Stone Town nu este un oraș spectaculos, dar a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO și reușește să iasă în evidență prin culoarea clădirilor care au un aspect de piatră murdară, de la materialul cu care au fost ridicate – calcar coraligen.

Facilitățile de cazare

Zanzibar este una dintre acele destinații în care se găsesc opțiuni de cazare pentru toate preferințele, cum ar fi aparthoteluri, pensiuni sau resorturi de lux. Toate fac cu ochiul oricărui buget pentru călătorie, iar prin prisma amplasării lor pe insulă oferă turiștilor o experiență inedită. De pildă, Neptune Pwani Beach care se află în zona de nord, pe insula Kiwengwa, este un complex format dintr-o salbă de vile construite și decorate în stil tradițional african. Camerele mari au terase spațioase cu vedere spre ocean, iar unele dintre vile sunt chiar foarte aproape de țărm.

Fermele de condimente

Denumită și “Insula Condimentelor”, Zanzibar are o mulțime de plantații de mirodenii cu care orice turist își poate delecta simțurile. Fără îndoială, fiecare persoană și-ar dori să vadă cum se cultivă ghimbirul, scorțișoara, cuișoarele, coriandrul, vanilia, cardamomul, nucșoara și multe altele. O vizită într-o fermă de condimente îți oferă șansa de a intra în lumea fascinantă a gusturilor și aromelor, așa că nu trebuie să o ratezi dacă ajungi în Zanzibar.

Fauna și flora insulei

La fel ca orice altă destinație tropicală, Zanzibar are colonii de maimuțe, dar din specia Red Colobus. Pe plajă pot fi observați crabi de toate dimensiunile și culorile, experiența subacvatică îți poate oferi șansa să descoperi animale marine, să explorezi laguna de mangrove ori să întâlnești delfini. Dacă ajungi pe Prison Island vei vedea țestoasele uriașe de Seychelles, care au o vârstă de aproape 200 de ani, în timp ce o excursie safari îți dă ocazia de a admira o mulțime de animale sălbatice în habitatul lor natural.

La final, trebuie să știi că și rafinamentul culinar din Zanzibar este un motiv întemeiat de a explora această insulă superbă. Bucătăria dezvăluie autenticitatea și creativitatea unei palete extinse de gusturi, însă acest lucru va fi pe placul oricărui vizitator deoarece nicăieri în lume nu se va putea bucura de texturi și arome precum cele de pe tărâmul condimentelor.

foto: https://p0.piqsels.com/preview/105/472/62/zanzibar-africa-tanzania-beach.jpgLasă un răspuns

Site creat de