IT, Liceu

De ce să alegi un curs de programare Minecraft, Roblox sau Godot pentru copilul tău?

De ce să alegi un curs de programare Minecraft, Roblox sau Godot pentru copilul tău?

Tehnologia devine tot mai prezentă în viețile noastre, iar abilitățile de programare par să reprezinte cheia către o înțelegere profundă și creativă a lumii din jur. Dar ce se întâmplă atunci când predarea programării devine mai mult decât o simplă experiență didactică și se transformă într-o aventură captivantă în lumea virtuală a jocurilor? În acest articol, poți descoperi de ce să alegi un curs de programare Minecraft, Roblox sau Godot pentru micul tău programator.            

De ce să alegi un curs de programare Minecraft?

În contextul tehnologic în care trăim, învățarea programării devine din ce în ce mai importantă, iar în acest sens, jocurile interactive precum Minecraft pot fi o modalitate eficientă și atractivă de a-i introduce pe copii în acest domeniu. În cadrul cursurilor de programare Minecraft, copiii învață prin joc, un principiu cunoscut sub numele de „learning by playing”. Fiind un joc extrem de popular în rândul copiilor, Minecraft creează un mediu familiar și captivant, în care aceștia pot construi, explora și rezolva probleme, toate acestea în timp ce învață concepte de bază ale programării.

Cursurile de programare Minecraft oferă copiilor oportunitatea de a se familiariza cu tehnici populare pentru:

  • dezvoltarea jocurilor; 
  • modelarea obiectelor 3D;
  • utilizarea librăriilor oferite de dezvoltatorii de jocuri;
  • crearea și modificarea unor texturi pentru obiecte;
  • principiile de bază ale programării orientate obiect;
  • Minecraft Modding.

Minecraft este un joc care încurajează creativitatea și inovația. În cadrul cursurilor de programare, aceste abilități sunt dezvoltate și mai mult. Copiii au posibilitatea de a-și construi propriile lumi, personaje și jocuri, învățând în același timp conceptele de bază ale programării. Descoperă toate cursurile online de IT pentru copiii de 10-13 ani!

Beneficiile unui curs de programare Roblox

Roblox este unul dintre cele mai antrenante și captivante jocuri din lume, cu o comunitate online de peste 60 de milioane de jucători activi. Aceasta nu este doar o platformă de joc, ci și un mediu unde copiii își pot dezvolta abilitățile de programare.

Roblox Studio, instrumentul de dezvoltare al platformei, oferă un mijloc fantastic de a învăța limbajul de programare Lua și de a programa jocuri multiplayer. Lua este un limbaj de programare puternic și flexibil, cu o sintaxă asemănătoare cu cele ale limbajelor Python și Javascript.

La un curs de programare Roblox, copiii învață o serie de concepte esențiale:

  • programarea în Lua;
  • arhitectura server-client;
  • funcțiile, listele, variabilele și scripturile;
  • logica de programare a jocurilor.

Având în vedere popularitatea platformei printre copii, învățarea programării prin intermediul acesteia poate fi foarte atractivă pentru ei. Aceasta poate crește motivația de a învăța și de a dezvolta noi abilități de programare.

De ce să optezi pentru un curs de programare Godot pentru copilul tău?

Alegerea unui curs de programare Godot pentru copilul tău poate fi o decizie înțeleaptă, având în vedere accesibilitatea și ușurința de utilizare a acestei platforme. Motorul de joc Godot dispune de o interfață prietenoasă cu utilizatorul, care face învățarea programării mai accesibilă pentru copii. Mai mult, Godot are o curbă de învățare blândă, astfel încât chiar și cei care nu au avut niciun contact anterior cu programarea pot învăța cu ușurință.

Pe parcursul unui astfel de curs, copiii vor învăța logica și tehnicile de programare a jocurilor 2D și 3D. Vor fi introduși în concepte precum update loop, physics loop, tile set, tile map, user interface și collision. Aceste cunoștințe sunt esențiale pentru dezvoltarea jocurilor și le vor asigura copiilor o bază solidă în programare.

Abilitățile de programare pe care le dezvoltă copiii pe parcursul unui curs de Godot sunt diverse. Godot utilizează limbajul de programare GDScript, asemănător cu Python, care este cunoscut pentru sintaxa sa simplă, ușor de înțeles. Învățarea acestuia poate constitui un prim pas excelent în domeniul programării. De asemenea, Godot acceptă și alte limbaje de programare, cum ar fi C# și C++, oferind astfel posibilitatea de a aprofunda și alte competențe în domeniu.

Într-un curs de Godot, copiii pot învăța să creeze mai multe tipuri de jocuri, cum ar fi jocuri de tip top-down, platformer sau third person, fie în 2D, fie în 3D. Astfel, ei pot realiza jocuri precum Legend of Zelda: A Link to the Past, Mario, Sonic the Hedgehog sau Grand Theft Auto, îmbinând creativitatea cu competențele tehnice dobândite.

Cursurile de programare Minecraft, Roblox sau Godot oferă copiilor posibilitatea de a învăța prin joc, dezvoltându-le în același timp abilitățile de programare. Beneficiile sunt multiple, de la îmbunătățirea gândirii logice, la dezvoltarea creativității și chiar formarea unei posibile cariere în domeniul IT. Alege inteligent pentru viitorul copilului tău!   

Sursă foto: ShutterstockLasă un răspuns

Site creat de