Social & Cultura

De ce să apelezi la rinoplastie? 4 motive

De ce să apelezi la rinoplastie? 4 motive

Intervențiile de chirurgie estetică au devenit extrem de populare în ultimii ani. Dintre tipurile de operații estetice, rinoplastia este printre cele mai solicitate. Aceasta reprezintă procedura prin care se remodelează nasul, modificându-i forma și volumul, în conformitate cu particularitățile fizionomiei. Rinoplastia poate fi efectuată printr-o incizie la baza nasului sau printr-o incizie în interiorul acestuia, caz în care procedura nu lasă cicatrici. Deși recuperarea este destul de dificilă, rezultatele acestei proceduri sunt remarcabile și permanente. Pe lângă redarea esteticii nasului, aceasta poate fi utilizată și în alte scopuri, inclusiv în scopuri medicale. Iată cele 4  motive pentru care să apelezi la rinoplastie. 

  1. Modificarea formei nasului

Rinoplastia sau rinosculptura presupune tehnici prin care forma nasului este îmbunătățită conform preferințelor și fizionomiei. De asemenea, procedura are scopul de a reda simetria nasului. Prin urmare, rinoplastia este potrivită pacienților cu un nas de formă inestetică (prea curbat, ascuțit, cu vârful prea ridicat sau prea coborât, asimetric sau denivelat). Practic, orice nemulțumire cu privire la estetica nasului poate fi soluționată. 

Totuși, nu te încăpățâna să obții un anumit model de nas. Nasul va fi modificat în funcție de ceea ce se potrivește feței tale. Medicul va îți va face fotografii care vor fi apoi prelucrate într-un soft, pentru simularea rezultatului.

Medicul modelează forma nasului folosind diferite tehnici. Tehnica clasică presupune tăierea cartilajului și cioplirea osului. Tehnica ultrasonică presupune utilizarea unui dispozitiv cu vibrații de frecvență mare, pentru a tăia țesuturile. Pentru schimbarea formei, poate fi necesară adiția de cartilaj. Cartilajul poate fi artificial sau recoltat din altă zonă a corpului (ureche, coaste, profunzimea nasului).

  1. Modificarea volumului nasului

Volumul nasului este adesea problema cu care se confruntă pacienții ce apelează la rinoplastie. Nasul cu volum prea mare are un aspect inestetic, mai ales în cazul femeilor, la care această trăsătură nu este tocmai delicată. De multe ori, un nas de volum mare nu se potrivește cu restul trăsăturilor fizionomiei. Din cauza proporțiilor contrastante dintre acestea, nasul iese în evidență. De aceea, nasul mare complexează adesea multe persoane. Rinoplastia poate fi utilizată inclusiv pentru îngustarea foselor nazale. Pe de altă parte, dacă ți se pare că nasul tău e prea mic, acesta poate fi mărit prin adiție de cartilaj. 

  1. Tratarea unor probleme medicale la nivel nazal

Pe lângă scopul estetic al rinoplastiei, procedura poate fi utilizată și în scopuri medicale. Astfel, odată cu remodelarea nasului, medicul poate trata o serie de afecțiuni nazale:

  • Deviație de sept – operația deviației de sept nazal presupune corectarea deviației cartilajului dintre fosele nazale.
  • Buza de iepure (cheiloschizis – malformație congenitală)
  • Sinuzita cronică
  • Fracturi nazale (în urma unor traume la nivelul nasului)
  • Probleme de respirație – rinoplastia poate ameliora apneea în somn (sforăitul) și poate îmbunătăți respirația, atunci când problema este cauzată de deviația de sept sau de malformații la nivelul nasului. Acest lucru este datorat faptului că rinoplastia îmbunătățește fluxul de aer.
  1. Creșterea încrederii de sine

Un nas inestetic, care nu este bine proporționat cu restul feței, afectează încrederea de sine și crește anxietatea în context social. Toate modificările în scop estetic efectuate la nivelul nasului cresc semnificativ încrederea și respectul de sine. Remodelarea nasului poate îmbunătăți fizionomia atât de mult, încât pare că pacientul este cu totul o altă persoană după procedură. Astfel, după vindecarea leziunilor chirurgicale, te vei simți mult mai bine în pielea ta. În plus, vei putea participa cu încredere la activități față de care înainte aveai rețineri, iar relațiile tale sociale se vor îmbunătăți.

Prin urmare, rinoplastia poate avea multiple avantaje. Dacă ai identificat motivul tău pentru care să apelezi la rinoplastie, programează-te la o consultație de chirurgie estetică.Lasă un răspuns

Site creat de