Social & Cultura

De ce să citești cartea Tine-ti copiii aproape, de Gabor Mate și Gordon Neufeld?

little girl reading 912380 1280

Dacă ești părinte, probabil știi deja că parentingul modern pune un accent semnificativ pe înțelegerea profundă a nevoilor copilului și pe construirea unei relații bazate pe încredere și comunicare între părinți și copii. Acest model de parenting se bazează pe ideea că fiecare copil este unic și necesită o abordare individualizată pentru a se dezvolta într-un adult sănătos și echilibrat.

Părinții moderni sunt tot mai conștienți de importanța ascultării și înțelegerii nevoilor și emoțiilor copiilor lor, în loc să impună autoritatea într-un mod autoritar. O parte foarte importantă a parentingului modern este educația părinților în privința dezvoltării copilului și a modului în care să răspundă adecvat la nevoile acestuia. Acest lucru implică, printre altele și citirea cărților de specialitate scrise de experți în domeniul parentingului și psihologiei copilului. Astfel, părinții pot obține cunoștințe solide despre cum să abordeze provocările specifice ale creșterii copiilor și să înțeleagă mai bine schimbările fizice și emoționale prin care trec aceștia în diferite etape ale vieții.

În parentingul modern, părinții sunt încurajați să adopte o abordare bazată pe empatie și să se angajeze într-o comunicare deschisă și sinceră cu copiii lor. Această relație de încredere și respect reciproc nu numai că ajută copiii să se simtă în siguranță și acceptați, dar îi și învață să își exprime sentimentele și gândurile într-un mod sănătos. În concluzie, parentingul modern se concentrează pe crearea unui mediu afectuos și susținător, care să îi ajute pe copii să se dezvolte în adulți fericiți, sănătoși și echilibrați.

Unul dintre autorii de referință în acest domeniu este Gabor Maté, un medic și autor celebru care a dedicat o parte din timpul său studierii relației dintre copii și părinți. Mai exact, în cărțile sale , Maté explică importanța unei relații bune cu părinții și a unei copilării fără traume pentru dezvoltarea ulterioară a adulților sănătoși. El subliniază că traumele din copilărie pot avea un impact semnificativ asupra stării de sănătate mintală și emoțională a adulților, accentuând nevoia de a oferi un mediu sigur și de susținere pentru copiii noștri.

Cea mai nouă carte a lui Gabor Mate se numește Tine-ti copiii aproape și este scrisă în colaborare cu un alt psiholog clinician extrem de cunoscut, Gordon Neufeld. Probabil te întrebi prin ce diferă această carte de altele din domeniul parentingului. Ei bine, nu este o simplă carte cu păreri, ci este o carte cu explicații de la specialiști care au cariere de zeci de ani. Spre exemplu, Gabor Mate a descoperit legaturi importante intre bolile grave și stresul sau traumele din copilărie. Gordon Neufeld este un psiholog clinician care a contribuit la dezvoltarea teoriei atașamentului. 

Cartea „Tine-ti copiii aproape” abordeaza din perspectiva neurologica, antropologica si psihologica relatia parinti-copii. Deși ar părea dificil la prima vedere, este bine de știut că tot continutul cărți este scris în așa manieră încât este accesibil si usor de inteles de catre toți cei care o citesc.

Așadar, dacă ești părinte, comandă noua carte a lui Gabor Mate și vei învăța să îți înțelegi mai bine copilul. La Bookzone vei gasi si alte carti de Gabor Mate.Lasă un răspuns

Site creat de