Liceu

De ce sa cumperi o tabla magnetica? Toate avantajele pe care le ofera

tabla magnetica

Fie ca ai nevoie de ea la birou, intr-o sala de clasa, intr-un spatiu pentru conferinte sau chiar acasa, o tabla magnetica reprezinta, cu siguranta, cea mai buna alegere. E suficient sa intrebi orice persoana cu experienta, care a folosit, de-a lungul timpului, mai multe tipuri si a ajuns, astfel, sa cunoasca avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

Avantajele pe care tabla magnetica le propune, fata de tabla clasica

Majoritatea avantajelor deriva, in principal, din faptul ca nu mai este necesara folosirea cretei, asa cum se intampla in cazul tablelor vechi. Iar acest fapt este extrem de important, deoarece astfel dispar o multime de neplaceri si dificultati:

praful de creta este un alergen cunoscut, astfel ca exista multe persoane, de toate varstele, care au probleme de sanatate, odata cu inhalarea acestuia. Iar daca sunt nevoite sa il inhaleze pe termen lung, problemele pot sa devina extrem de serioase, in timp.

pe langa problemele de sanatate pe care le poate provoca, praful de creta avea tendinta de a se imprastia pe suprafata tablei. Astfel, in loc sa isi pastreze culoarea neagra, aceasta capata nuante de gri.

pentru a preintampina sau a elimina problema mai sus mentionata, era necesara, periodic, stergerea cu un burete bine imbibat in apa. Aceasta operatiune atragea, insa, alte probleme. In primul rand, se usca mai greu, astfel ca tabla nu mai putea fi utilizata pentru cateva minute bune. Apoi, apa se putea scurge cu usurinta pe podea, umfland parchetul sau creand alte probleme, in functie de tipul dusumelei.

tabla veche este asociata, de asemenea, cu unul dintre cele mai deranjante sunete pe care le poate percepe urechea omeneasca: scartaitul cretei. Studiile au demonstrat faptul ca astfel de sunete, cu o frecventa foarte inalta, duc la aparitia in organism a unei reactii de alerta, care accentueaza stresul.

creta, in special cea colorata, nu este nici pe departe la fel de vizibila precum culorile markerelor folosite la o tabla magnetica. Astfel, nu mai exista probleme de vizibilitate nici pentru cei cu vederea mai slaba sau cei care se afla la o distanta mai mare.

Acestea sunt principalele motive pentru care astfel de table sunt folosite tot mai mult nu numai in activitatea scolara, ci si pentru prezentari ale unor proiecte de afaceri, pentru efectuarea de schite sau chiar la domiciliu.

Ce tipuri de tabla magnetica poti cumpara?

Unul dintre cele mai practice produse este o tabla alba, lacuita, tratata special, rezistenta la actiunea acizilor si la zgarieturi. Are o garantie de 5 ani si se livreaza impreuna cu accesoriile necesare montarii pe perete, plus o tavita pentru markere.

Se pot folosi magneti divers colorati. Scrierea se face cu markere lavabile, iar stergerea cu burete uscat. Sunt disponibile mai multe dimensiuni, in functie de preferinte si de necesitatile fiecaruia: 150×100 de centimetri, 240×120 de centimetri, 90 x120 de centimetri, 200 x 100 de centimetri.

Alte variante sunt o tabla magnetica verde cu rama din aluminiu, o tabla rotativa sau o tabla multifunctionala. La Viamond – magazin de birotica si papetarie online vei gasi peste 100 de produse de acest tip, care cu siguranta iti vor satisface necesitatile.

De ce sa cumperi o tabla magnetica? Toate avantajele pe care le ofera
tabla magnetica


Lasă un răspuns

Site creat de