Social & Cultura

De ce să înveți limba franceză? Și cât poate costa?

invata limba fanceza

Aveai în plan să înveți o limbă străină, însă ți-ai căutat tot felul de scuze să nu o faci? Ba timpul, ba lipsa banilor au fost principalele piedici pentru a nu-ți duce planul la bun sfârșit? Timpul este principalul inamic în educația noastră, dar la fel de bine ar trebui să știi că niciodată nu ești prea bătrân să înveți lucruri noi, cum ar fi franceza, spre exemplu.

Un curs de limba franceză poate varia în funcție de experiența profesorului, dar și de tipul programului. Dacă banii ar putea fi un impediment, cu un credit până la salariu poți scăpa de această problemă. Odată cu evoluția tehnologică, ar fi și păcat să nu profităm de facilitățile pe care le avem pentru a investi și în educația noastră.

De ce să înveți limba franceză, cu sau fără profesor?

După limba engleză, franceza este cea de-a doua cea mai vorbită limbă din lume, predată pe toate continentele. Astfel, limba franceză este vorbită de peste 250 de milioane de oameni de pe Glob și, totodată, limba oficială în 29 de state. Mai trebuie adăugat că însușirea cunoștințelor de limbă franceză te vor ajuta să îți dezvolți gândirea critică și logică, dat fiind că este o limbă analitică.

Iată alte motive pentru care să începi să înveți această limbă:

Limbă de circulație internațională

Organizația Internațională a Francofoniei include 77 de state, se află sub controlul Franței, țară unde peste 1.000.000 de studenți învață limba franceză.

Limba franceză te poate ajuta să îți construiești o carieră de succes

Căpătarea abilităților de franceză te poate ajuta să ai succes într-o gamă variată de domenii de activitate, de la modă și comerț, până la industria auto, cea de fashion, industria de lux, construcția de aeronave, transport, agricultură, industria alimentară, etc.

Limba culturii

Limba franceză este limba internațională a diferitelor culturi, este limba lui Victor Hugo, Moliere, Leopold Cedar Senghor, Edith Piaf, Jean-Paul Sartre, Juliette Binoche și Zinedine Zidane. Cunoașterea limbii franceze nu numai că deschide accesul la comorile literaturii franceze și face posibilă citirea unor opere grozave în limba originală, ci aduce și mai aproape lumea cinematografiei și a cântecului francez.

Limba călătoriei

Întotdeauna ți-a plăcut să vizitezi lumea, însă limba străină a fost o barieră pentru tine? Învățând franceza vei putea să vizitezi Franța, inclusiv Parisul, orașul îndrăgostiților, dar și alte regiuni franceze, precum Coasta de Azur, coasta Bretaniei, Elveția și Belgia.

Învățarea unei limbi străine este sănătos pentru minte

Noile studii în domeniul medical au relevat faptul că învățarea oricărei limbi străine previne sau întârzie bolile mentale precum depresia sau chiar demența.

Franceza este o limbă ușor de învățat pentru latini

Cea mai mare dificultate a limbii franceze este dată de pronunție, însă odată asimilată, restul va fi o joacă de copii. Gramatica limbii franceze este asemănătoare limbii latine, ceea ce facilitează foarte mult învățarea acesteia, comparativ cu limbile slave sau germanice. Mai mult, asimilarea limbii franceze te poate ajuta în procesul de învățare al altor limbi, precum italiana, portugheza sau chiar engleza.

Photo by Cecile Hournau on UnsplashSite creat de