Social & Cultura

De ce se fac verighetele din aur alb si nu din argint?

De ce se fac verighetele din aur alb si nu din argint

V-ati intrebat vreodata de ce bijutierii au ales pentru verighete aurul alb si nu argintul?

Precum se cunoaste de catre cei initiati, argintul este mai pur ezoteric decat aurul, macar si pentru faptul ca pentru el nu s-au purtat atatea confruntari sangeroase de-a lungul timpului ca pentru metalul galben.

Cu toate acestea, desi este folosit pe scara larga in confectionarea de bijuterii de toate felurile, de la inele, cercei, bratari, lanturi, la pandantive si brose felurite, el este mai moale decat aurul si, prin urmare, daca este purtat vreme indelungata, asa cum se intampla cu verighetele in mod traditional, va ajunge ca sa se zgarie, sa se deformeze, sa poarte urmele loviturilor accidentale la care a fost supus.

Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii oameni au un PH mai mic, iar aceasta aciditate manifestata inclusiv la nivelul pielii, va conduce la innegrirea rapida a bijuteriilor confectionate 100% din argint.

Desi exista metode stravechi sau moderne de curatare a bijuteriilor de argint, este destul de incomod ca sa stai tot timpul cu grija de a le readuce la stralucirea avuta in momentul in care au fost produse de catre artizanii de podoabe, asa incat sunt putini miri care aleg sa isi comande confectionarea de inele de casatorie din acest material de un alb cald, chiar daca au un pret mai mic decat cele din aur alb sau galben si nici nu au lucire metalica taioasa, ci o nuanta mai estompata.

Pentru aceia ce isi doresc totusi ca sa poarte dupa cununie inele albe, solutia propusa de bijutieri este actualmente aceea de a-si alege niște verighete aur alb.

In majoritatea magazinelor de bijuterii din oras sau de pe net o sa gasiti inele realizate din aur alb placat cu rodiu.

De fapt, acest aur alb nu este cu adevarat alb, ci mai degraba o combinatie intre mai multe metale: trei sferturi aur galben pur, alaturi de argint, cupru si/sau paladiu.

Dupa cum se observa, aurul alb nu este cu adevarat aur 100% si nici macar de culoarea apropiata argintului, iata de ce alegerea in cunostinta de cauza va apartine in totalitate.

Chiar si aurul alb brut bate un pic spre galben, motiv pentru care este indicat ca sa fie placat cu rodiu la intervale de 2-3 ani, pentru o rezistenta crescuta si o culoare ceva mai proaspata, mai ales daca vorbim de inele purtate permanent, asa cum sunt verighetele.

Aurul alb de buna calitate are 18 carate, nu va asteptati la un numar mai mare in acest sens.

In prezent, este bine de stiut, rodiul, foarte asemanator din numite puncte de vedere cu platina, este folosit pentru placare pe scara larga a bijuteriilor, deoarece nu produce alergii, fiind complet inofensiv pentru piele. Nu acelasi lucru se poate spune despre nichel, care era initial folosit in trecut in acest scop.

Ofertele online in materie de bijuterii din aur alb sunt extrem de diverse, de aceea, daca va doriti unele de acest tip, o sa gasiti in mod cert modele deosebit de frumoase pe care sa le comandati cu drag.

 

 

 



Lasă un răspuns

Site creat de