Social & Cultura

De ce și cum alegi fotoliul de masaj potrivit

De ce și cum alegi fotoliul de masaj potrivit

Masajul reprezintă relaxarea supremă, după o zi agitată și obositoare. De asemenea, este printre cele mai recomandate terapii, cu efecte imediate și de durată, pentru durerile de spate. O ședință de masaj poate fi făcută la un cabinet special, dar este cu atât mai plăcută cu cât este realizată în confortul propriei case. Un scaun de masaj vă poate oferi o experiență minunată, ce poate fi repetată seară de seară, fără grija programărilor sau a drumurilor spre cabinet. 

Alegerea unui scaun de masaj nu ar trebui să fie o operațiune extrem de dificilă, deoarece majoritatea sunt create cu tehnologii competitive și de ultimă generație. Totuși, în funcție de dotările pe care le au implementate și de materialul din care sunt realizate, scaunele de masaj pot diferi ca valoare. 

Pentru a putea alege cel mai potrivit scaun de masaj, vă recomandăm să luați în considerare următoarele recomandări:

Cât de confortabil este

Scaunele de masaj au o anumită formă în care trebuie să vă simțiți perfect. Așezați-vă pe scaunul pe care vi-l doriți, eventual porniți un program și făceți-vă o părere despre modelul respectiv. Pentru a înțelege diferențele dintre scaunele de masaj, va trebui să încercați mai multe variante și dimensiuni.

Ce programe de masaj are 

Poate vă doriți un masaj pentru spate și unul pentru gît. Sau poate că simțiți nevoia relaxării tensiunii de la muschii picioarelor. Toate aceste detalii nu ar trebui să conteze prea mult, deoarece scaunele bune de masaj au o mare varietate de programe. Pe lângă zona pe care o pot masa, scaunele de masaj au diferite programe și ca durată ori intensitate. Asigurați-vă că intensitatea masajului este adecvată sau poate fi reglată. 

De la masaje puternice, cu componente proeminente, la masaje mai blânde, cu role mai mici, scaunele de masaj pot acoperi toate preferințele și nevoile, dacă sunt alese așa cum trebuie. 

Cu ce accesorii vine

Unele modele de scaune de masaj sunt însoțite de un suport pentru picioare, care oferă mai mult confort la anumite programe. Unele poziții de masaj, cum ar fi cele pe spate sau într-o- postură înclinată, pot fi mai relaxante dacă picioarele sunt ridicate la înălțime. Alte modele de scaune au un suport pentru picioare cu propriile capacități de masaj ori vibrații. 

Cât spațiu ocupă

Sigur nu vă doriți un scaun masiv, dacă locuința dvs. nu se pretează pentru așa ceva. În funcție de stilul și de mărimea camerei în care veți instala scaunul de masaj, va trebui să alegeți un model mai mic ori mai îngust, pentru a putea păstra aspectul general plăcut. 

Deși decizia achiziționării unui scaun nu trebuie să fie luată exclusiv pe baza aspectului exterior, acesta este un factor important în momentul achiziției. Materialele din care sunt realizate scaunele de masaj sunt, de asemenea, importante. Acestea pot să varieze, de la piele și lemn, la stofă și plastic, ori o combinație din toate. 

Ce preț are

Valoarea unui scaun de masaj este dată în primul rând de materialele din care este realizat și în al doilea rând de programele pe care le are disponibile. Puteți alege dintre scaune luxoase pentru masaj, realizate din piele moale și scaune obișnuite, realizate din stofă. 

De asemenea, puteți alege un scaun cu programe de masaj normale, cu bile presiune, și scaune cu compresie ori vid de aer. 

Are programe cu memorie

Dacă vă place o anumite succesiune de masaje, realizate cu diferite grade de presiune, ar fi comod să nu fiți nevoiți să le setați de fiecare dată când vă așezați pe scaun. Opțiunea de memorat câteva programe specifice, pe care să le porniți cu o simplă apăsare de buton, vă scutește de multă bătaie de cap și vă oferă tot confortul necesar pentru o relaxare binemeritată. 

Imagine de Jürgen Rübig de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de