Din Zona

De ce sunt mai bune becurile cu Led decât becurile tradiţionale

poza cluju.ro

Cu siguranta ati auzit spunandu-se ca becurile cu led sunt mult mai eficiente decat cele traditionale. Se spune ca banalul Led, disponibil astazi in orice magazin cu materiale electrice,  constituie o metoda mai economica si mai inteligenta de iluminat, care va salva planeta.

Iata cateva din avantajele becurilor cu Led:

  • 1.Durata mai lunga de viata

Durata lunga de viata se evidentiaza ca principalul avantaj al becurilor cu LED. Un astfel de bec poate functiona chiar si pana la 100.000 de ore. Asta inseamna 11 ani de functionare continua, sau 22 de ani de functionare la o capacitate de 50%. Un bec cu Led de calitate ridicata, folosit cate 8 ore pe zi, poate rezista aproximativ 20 de ani.

  • Eficienta energetica

Becul cu Led este cea mai eficienta modalitate de iluminare in prezent, cu o eficienta energetica estimata la 80% -90% in comparatie cu becurile traditionale de iluminat. Asta inseamna ca aproximativ 80% din energia electrica este convertita in lumina, in timp ce o valoare de cca. 20% se pierde si se transforma in alte forme de energie, cum ar fi caldura.

Cu becurile traditionale cu filament, care functioneaza numai cu o eficienta energetica de 20%, 80% din energia electrica se pierde sub forma de caldura. Imaginati-va urmatorul scenariu: daca utilizati iluminatul traditional si aveti o factura de electricitate, de exemplu, de 100 euro, atunci 80 de euro din acesti bani au fost folositi pentru incalzirea incaperii, nu pentru luminarea ei. In schimb, folosind becuri cu Led, costurile cu energia electrica ar ajunge la aproximativ 20 de euro si ati fi economisit in jur de 80 euro.

Ganditi-va, de exemplu, la un aeroport care utilizeaza in exclusivitate iluminat cu LED, eficient energetic, reusind sa realizeze o reducere cu 30% a consumului de energie in comparatie cu un aeroport care utilizeaza tehnologia de iluminare conventionala.

  • 3.Ecologice

Becurile cu LED nu contin substante chimice toxice. Majoritatea becurilor fluorescente conventionale contin o multitudine de materiale cum ar fi, de exemplu, mercurul care este periculos pentru mediu. In schimb, becurile Led sunt 100% reciclabile si va vor ajuta sa reduceti amprenta de carbon cu pana la o treime. Durata lunga a duratei de viata mentionata mai sus inseamna ca un bec cu LED poate economisi materiale din care pot fi produse 25 de becuri incandescente. Un pas mare catre un viitor mai ecologic!Lasă un răspuns

Site creat de