Din Oras

De la 1 ianuarie, clujenii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru a putea parca în centrul oraşului

tarif parcare cluj

Tarifele de parcare în Cluj vor fi majorate de la 1 ianuarie 2018. Măsura se referă la zona centrală a Clujului, iar tarifele vor creşte cu 25%. Mai mult, şoferii vor putea ocupa un loc de parcare cel mult două ore.

Autorităţile locale susţin că, prin această măsură, încearcă să îi determine pe şoferi să nu ţină ocupate, pentru mai multe ore, parcările din zona centrală a oraşului.

Creșterea tarifului pentru parcare este una din modalitățile de descurajare a traficului în aceste zone. De la 1 ianuarie 2018 ne propunem să creștem tarifele cu 25%, de la 4 lei pe oră, la 5 lei pe oră, tariful pentru o jumătate de oră rămânând nemodificat.

Ne dorim să-i încurajăm pe cei care au de rezolvat o problemă rapidă în zona centrală, să vină să parcheze pentru o jumătate de oră, își rezolvă problema și pe urmă să elibereze locul de parcare.

Pentru cei care depășesc 2-3 ore, există amenzi. Poliția Locală îi va verifica și va aplica amenzile prevăzute de legislație. Anul trecut în regulament erau 3 ore permise, timp maxim de parcare, acum l-am scăzut la 2 ore.

Aș vrea să specific că politica în ceea ce privește riveranii, rămâne neschimbată, aceștia putând beneficia de abonament de parcare în limita a două mașini, pe adresă.

Şi în cazul parkingului de lângă primărie sau a parcărilor cu barieră se încearcă limitarea staţionărilor la maxim două ore. Aici, cei care depăşesc această limită de timp nu vor fi amendaţi ci suprataxaţi pentru fiecare oră în parte.

În parkingurile cu barieră, pentru că acolo este greu să mergi să ridici mașina sau să aplici amenzi, fiecare oră depășită, față de cele două ore se taxează suplimentar cu 10 lei pe oră.

Prin majorarea tarifelor de parcare şi limitarea staţionării din zona centrală, municipalitatea încearcă să îi determine pe cetăţeni să folosească cât mai mult mijloacele de transport în comun.

Pentru cei care nu vor să renunţe la maşini, recomandarea e că, dacă rămân mai mult de două ore în centru, să-şi lase autoturismele în parkingurile de la Sala Polivalentă sau Cluj Arena, unde a fost păstrat tariful de un leu pe oră” a transmis viceprimarul Dan Tarcea.Lasă un răspuns

Site creat de