IT, Important

De la artă modernă, la „artă” digitalizată: echipa Pentalog Cluj își face casă nouă la Fabrica de Pensule

pentalog cluj

Echipa Pentalog din Cluj s-a mutat în casă nouă: a schimbat sediul modern situat aproape de inima centrului, cu un simbol al Clujului artistic – Fabrica de Pensule.

În data de 10 octombrie, Pentalog organizează un eveniment de lansare a noului sediu.

Evenimentul este deschis tuturor celor pasionați de domeniul tehnologiei, de la studenți, până la programatori cu ani de experiență. Acesta va avea loc la noul sediu – Fabrica de Pensule, pe strada Henri Barbusse, numărul 59-61, începând cu orele 10.

Ziua va avea două momente principale: primul va fi dedicat studenților, care vor avea oportunitatea de a vizita sediul, de a cunoaște echipa și o serie de surprize pregătite de organizatori. Pentru celălalt moment, echipa Pentalog a pregătit un meetup tehnic, susținut de către Cornel Fătulescu, Head of CTOs dar și responsabil cu dezvoltarea produselor marca Pentalog, care va vorbi despre trend-urile din industria IT. Tema meetup-ului este: „Dress for the Code You Want, but First Undress Them All – Tech Trends of the Future”.

De-a lungul celor 8 ani de existență locală, echipa Pentalog din Cluj a ajuns la un număr de 120 de persoane. Aceștia dezvoltă aplicații diverse, pentru industrii variate, precum MedTech, turism, Media, FinTech, clienții fiind distribuiți pe tot globul – SUA, UK, Franța, Germania, etc. Ca o consecință a acestei creșteri continue, Pentalog a ales o locație mai mare.

M-am alăturat echipei Pentalog în anul 2011, fiind al treilea angajat în agenția nouă deschisă la Cluj-Napoca. Am avut parte de 8 ani plini de aventură, proiecte interesante și provocatoare, și am văzut cu ochii mei cum agenția Pentalog Cluj a crescut de la 3 angajați la 120. Am petrecut clipe de neuitat împreună, momente în care ne-am bucurat împreună, dar și momente în care „am strâns rândurile” pentru finaliza cu bine proiectele pe care le-am început. Ne așteaptă un drum nou la orizont, dar nimic nu e imposibil când ai alături de tine o echipă dedicată, dinamică și pasionată”, a declarat Mihai Cîmpean, Customer Success Manager, Pentalog Cluj.

Așadar, echipa Pentalog din Cluj s-a mutat în clădirea Fabricii de Pensule. Mai exact, pe 2 niveluri, cu 1200 m2 , ferestre înalte și o terasă vastă, cu o priveliște aparte. În planurile lor de expansiune se află în continuare implicarea în mediul universitar – prin programele de internship pentru studenți. Totodată, noul sediu vine ca un rezultat al creșterii echipei și răspunde noilor proiecte și provocări.

Pentalog, și-a ales noul sediu în Fabrica de Pensule, datorită faptului că spațiul se potrivește cu valorile echipei, și anume – inovație, creativitate, dinamism, transparență, excelență, devenind astfel locul perfect pentru a crea artă digitală (dezvoltarea de produse și platforme web), atragerea de noi clienți, organizarea de evenimente interne, dar și externe, deschise întregii comunități IT din Cluj.

Fiind clujean, am cutreierat toate zonele și cartierele orașului – știam toate clădirile de birouri care s-au construit sau sunt în curs de construcție. Însă, când am ajuns la Fabrica de Pensule, cu toții am rămas plăcut surprinși – stilul industrial pe care l-am găsit în birouri era clar altceva decât un spațiu standard, clasic dintr-un office space modern. Nicidecum istoria Fabricii de Pensule nu s-a terminat. Cu toate că acum nu mai produce pensule și perii, găzduiește în schimb modernul, digitalizarea și cultura – se reinventează, îmbrățișează noul și epoca modernă”, a mai spus Mihai Cîmpean, Customer Success Manager, Pentalog Cluj.

Echipa Pentalog invită toți entuziaștii din industria IT la acest eveniment de deschidere! Se promite voie bună, împărtășirea cunoștințelor din domeniul tech și cât mai multe surprize!

Despre Pentalog

Pentalog este o platformă globală de servicii digitale, al cărei scop este să le ofere companiilor acces la talent tehnic de calitate și promite angajaților proiecte de ultimă generație.

Pentalog a luat naștere ca o agenție de comunicare la începutul anilor ’90, iar de-a lungul timpului a evoluat, integrând servicii precum dezvoltarea web și inovația în business.

Cu 7 centre de producție software și 7 centre dedicate serviciilor de consultanță, pe 3 continente – Europa, Asia si America – Pentalog se poziționează ca un partener strategic, acompaniindu-și clienții la fiecare pas în procesul de construire de produse digitale.

Pentalog pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de servicii digitale, precum: inginerie software, dezvoltare de produs, recrutare, freelancing, marketing digital, consultanță Agile și finanțare pentru startup-uri.

Despre Fabrica de Pensule

Fabrica de Pensule a pornit în 1926 cu o serie de ateliere în care se prelucrau păr de porc și veveriță, iar în 1970 a devenit cea mai mare Fabrică de Pensule și Perii din România. După declinul din 1990 și privatizarea din 1996, în 2006 a intrat în faliment și s-a închis. În 2009 este ocupată de artiști, devenind unul dintre cele mai cunoscute centre cultural-artistice din Europa, unde au creat artiști cunoscuți precum Adrian Ghenie, Șerban Savu, dar s-au perindat și varii regizori, coregrafi etc.



Lasă un răspuns

Site creat de