Social & Cultura

De unde să achiziţionezi seminţe de triticale calitative?

De unde să achiziţionezi seminţe de triticale calitative?

Triticalele sunt un hibrid rezultat din combinarea genelor de grau cu secara. Plantele de acest fel se aseamana, dupa aspect, cu cele de grau fiind mai robuste si se bucura de spice mari si bogate.

Prin procesul de germinare se formeaza radacini care se dezvolta rapid si ofera o rezistenta mare la diverse conditii de mediu nefavorabile sau la un sol neadecvat. Tot din genele transmise de la grau, plantei ii sunt transmise o serie de caracteristici favorabile, printre care: productivitate, rusticitate si rezistenta sporita la boli si intemperii.

Avantajele cultivarii semintelor de triticale

Productivitatea culturii este mai mare ca cea a graului, costurile sunt amortizate, raportat pe hectar decat in cazul altor culturi. In plus nu necesita un volum mare de tratamente.

Samanta triticale dezvolta o planta care are o rezistenta genetica ridicata la boli, poate valorifica conditiile de nefavorabile de sol si se adapteaza usor la factorii climaterici nefavorabili: ger, seceta, arsita sau umiditate excesiva.

Semintele pentru triticale sunt comercializate de Rodbun care detine in portofoliul sau soiul Triticale Tarzan. Acesta a fost testat si, in urma cultivarii, a rezultat o productivitate foarte mare, de peste 7.5 tone pe hectar raportat recoltele produse in ultimii ani.

Pe langa culturile bogate pe care semintele de acest fel le ofera, plantele dezvoltate se adapteaza foarte usor la clima si solulurile din Romania. Sunt foarte rezistente la seceta si la ger. Mai mult, prezinta o capacitate foarte puternica de infratire.

Pentru aceste seminte este recomandat sa se foloseasca in jur de 400-450 de boabe germinabile pe metru patrat. Doza necesara sufera modificari doar in cazul in care terenul pe care sunt cultivate nu este pregatit corespunzator sau semanatul este efectuat cu intarziere. Plantele rezultate se bucura de o talie inalta, un spic aristat, bogat si cu  rezistenta sporita la cadere.

Pentru mai multe informatii legate de semintele comercializate de Rodbun, accesati https://rodbun.ro/. Aici gasiti toate informatiile diponibile despre produsele de agricultura de care are nevoie orice fermier roman.

Rodbun isi propune sa ofere prosperitate si respect farming-ului de succes romanesc, punand la dispozitie cele mai calitative produse destinate celor mai bogate culturi agricole.Lasă un răspuns

Site creat de