Social & Cultura

Definește-ți stilul personal în 5 pași simpli

Definește-ți stilul personal în 5 pași simpli

Din personalitatea unui bărbat face parte și stilul vestimentar pe care acesta îl preferă. Deși se spune că domnii deja ajunși la maturitate sunt cei care capătă și un oarecare rafinament vestimentar, nu există o vârstă limită pentru a-ți defini propriul stil. 

Dacă nu ți-ai creat, încă, un tipar stilistic preferat, care să ți se potrivească, te invităm să descoperi în acest articol câteva sfaturi și recomandări care să te ajute să-ți stabilești un stil original. 

  1. Ține cont de trenduri, dar adaptează-le 

Trendurile sunt importante atunci când ai pretenția de a fi un bărbat bine îmbrăcat. Totuși, așa cum știi deja, nu tot ce se poartă te va și complimenta, acesta fiind și principalul motiv pentru care cel mai indicat este să ții cont de tendințe, dar să le adaptezi propriei tale personalități. Se poartă nuanțele extravagante, însă tu mizezi întotdeauna pe un stil clasic? Poți găsi o cale de mijloc: alegerea unui accesoriu viu colorat care să-ți accesorizeze outfitul – poate fi vorba despre o batistă de buzunar, de un papion, de o eșarfă, sau, de ce nu, despre o pereche de ochelari de soare cu rame colorate. 

  1. Ia în considerare stilul tău de viață 

Stilul tău de viață este o piatră de temelie în alegerea stilului personal. Dacă petreci foarte mult timp la birou, cu siguranță că în garderoba ta vor predomina ținutele office sau smart-casual; pe de altă parte, dacă activezi într-un domeniu creativ, care nu presupune adoptarea unui look business, te bucuri de o mai mare libertate în conceperea ținutelor tale. Pe de altă parte, nu trebuie să omiți nici zona geografică în care activezi; este posibil ca, pentru deplasările în zone cu un climat foarte cald să ai nevoie de un anumit tip de haine (de exemplu, cămășile din in sau bumbac și pantalonii chino). De asemenea, poți lua în calcul și cultura vestimentară a locuitorilor din zona respectivă. 

  1. Optează întotdeauna pentru haine de calitate 

Indiferent că preferi ținutele clasice sau că ești adeptul outfit-urilor nonconformiste, recomandarea noastră este să optezi întotdeauna pentru haine de calitate. Este o regulă nescrisă aceea că orice piesă vestimentară croită corect, realizată din materiale premium se va așeza impecabil atunci când o porți. Pe de altă parte, îmbrăcămintea calitativă rezistă curățărilor repetate, nu se decolorează și nu degradează la fel de ușor ca celelate tipuri de haine și, drept urmare, vei avea de fiecare dată un look foarte îngrijit. 

  1. Alege-ți parfumul semnătură 

Bărbații bine îmbrăcați au un alt mare atu care îi fac să pară și mai atractivi în fața doamnelor și domnișoare: miros foarte bine. De fapt, una dintre etapele importante ale definirii stilului personal este alegerea unui parfum semnătură. Mizează pe un mix de arome care să te reprezinte și care să-ți lase amprenta oriunde ai păși. Găsești o mulțime de parfumuri pentru bărbați de la InfiniteLove, de unde îți poți alege preferatul. Alege parfumuri de calitate, care să persiste ore în șir după aplicare. 

  1. Inspiră-te din ținutele celebrităților pe care le apreciezi  

Dacă există anumite celebrități masculine pe care le apreciezi pentru maniera în care se îmbracă, nu ezita să te inspiri și tu din stilul lor. Experimentează și vezi dacă acesta ți se potrivește și ție sau adaptează-l ținând cont de preferințele tale, de ritmul de viață și de trăsăturile fizice. 

Stilul personal nu este întotdeauna o calitate înnăscută, însă, din fericire, acesta se poate ”educa”. Sfaturile noastre de astăzi te pot ghida în stabilirea acestuia, indiferent de vârstă.

sursa foto: ShutterstockLasă un răspuns

Site creat de