Din Zona

Dej: oraşul din judeţul Cluj unde aproximativ 40.000 de oameni nu mai au apă potabilă de 3 zile (VIDEO)

dej apa

Dejul, al treilea cel mai mare oraş din judeţul Cluj, a rămas de trei zile fără apă potabilă. Totul a pornit de la muncitorii Companiei de Apă „Someş” care nu au reuşit să racordeze localitatea Nima (dintre Gherla şi Dej) la sistemul de apă.

În prima fază, lucrările de racordare au fost efectuate de o firmă privată, contractată de Compania de Apă. Angajaţii firmei nu au reuşit să efectueze lucrările în timp util, motiv pentru care dejenii au rămas fără apă la robinete. Mai apoi, Compania de Apă „Someş” şi-a trimis muncitorii în teren pentru a rezolva situaţia. După mai bine de 24 de ore în care aproximativ 40.000 de oameni nu au mai avut apă potabilă, racordarea a fost efectuată, iar pomparea apei a fost reluată spre Dej.

Pentru doar câteva ore, însă, deoarece au apărut defecţiuni la magistrala respectivă. O parte din dejeni s-au bucurat noaptea trecută de apă, însă doar pentru câteva ore. În această dimineaţă, alimentarea cu apă a fost sistată, din nou, pe perioadă nederminată.

În teren s-au deplasat trei muncitori ai Companiei de Apă care încearcă în aceste momente, cu motopompele şi o găleată, să golească căminul de apa pentru a afla unde s-a produs defecţiunea.

Astfel, este a treia zi în care Dejul şi localităţile din zonă (aproximativ 40.000 de oameni) se descurcă fără apă. Oamenii fac cozi la izvoarele şi fântânile din oraş, iar magazinele alimentare au rămas fără stocuri de apă.

Oamenii sunt revoltaţi şi cer demisia celor de la Compania de Apă „Someş”. Dejenii spun că nu este posibil ca o simplă lucrare să nu poată fi făcută în trei zile, în timp ce alţii cuplează capsule în spaţiu.

În tot acest timp, autorităţile locale şi pompierii au început să distribuie apa în punctele cheie ale oraşului, precum şi în grădiniţe şi şcoli.

sursa: dejeanul.roLasă un răspuns

Site creat de