Uncategorized

Delegaţie din Găgăuzia, prezentă astăzi la Cluj-Napoca – FOTO

11209495 824063634373920 6910845975574053513 n

Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu senatorul Marius Nicoară, au primit vizita unei delegaţii aparţinând Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, din care au făcut parte viceguvernatorul regiunii, Olesea Tanasoglo, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, un profesor universitar al Universităţii de Stat din Comrat, Vitalii Chiurciu, preşedintele Tele Radio Gagauzia, Piron Stepan şi un jurnalist al TV Găgăuzia, Elena Mocan.

În cadrul acestei întâlniri, delegaţiei găgăuze i-a fost prezentată organizarea teritorial-administrativă a judeţului Cluj, structura etnică a acestuia, potenţialul economic şi investiţional al Clujului, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest sens, membrii delegaţiei străine au fost interesaţi, în special, de modul de funcţionare al Parcurilor Industriale „Tetarom” şi de facilităţile pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, de proiectul de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, precum şi asupra rolului benefic pe care aceste proiecte le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

„Aflaţi pentru prima dată în România şi în judeţul Cluj, am fost profund impresionat de ambiţia şi de dorinţa de cunoaştere a membrilor acestei delegaţii găgăuze, dar şi de intenţia dânşilor de a importa know-how-ul clujean în ceea ce priveşte atragerea investitorilor străini, în baza modelului „Tetarom”. Tocmai din acest considerent, am fost şi invitat să particip, în cadrul unei delegaţii clujene, la cea de-a IV-a ediţie a Forumului Economic Internaţional din U.T.A. Găgăuzia, eveniment care va avea loc la începutul lunii noiembrie a acestui an şi al cărui rol este acela de stabili contacte între reprezentanţi ai mediului de afaceri din regiunile participante, în vederea derulării unor proiecte de investiţii comune”, a declarat Mihai Seplecan.

Vizita delegaţiei găgăuze în judeţul Cluj este prilejuită de participarea acesteia la Gala Premiilor „Jurnalist în România”, un proiect de promovare a valorilor interculturale, realizat de TVR Cluj, prin care, în premieră pentru ţara noastră, jurnalişti din afara graniţelor ţării – Ucraina, Republica Moldova şi U.T.A. Găgăuzia, au produs, în comun, alături de colegii lor români, o serie de reportaje de televiziune care au fost prezentate atât în România, cât şi în ţările de provenienţă ale reprezentanţilor mass-media.

În acest context, participarea în cadrul Galei „Jurnalist în România” a unui jurnalist de la televiziunea publică din Găgăuzia, care a şi realizat la Cluj un reportaj în limba maternă (găgăuză), a sensibilizat conducerea U.T.A. Găgăuzia, motiv pentru care reprezentanţi de vârf ai administraţiei găgăuze au ales să viziteze judeţul Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de