Uncategorized

Deschiderea anului educaţional la Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda"

tudor jarda

Şcoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, invită pe toţi iubitorii de cultură, cu prilejul deschiderii anului educaţional 2015-2016, joi 1 octombrie, la un spectacol extraordinar de muzică uşoară şi populară, pregătit la Tabăra Muzicală de toamnă de la Leghia, în perioada 7 – 11 septembrie.

Evenimentul artistic, ce se va desfăşura în Sala ”Şantier”, începând cu ora 17.00, la sediul instituţiei de pe Strada „Fabricii de Zahăr” nr. 51, va fi susţinut de către cursanţii şcolii de la cursurile de muzică uşoară şi populară, acompaniaţi de formaţia de muzică uşoară „Recovered” şi taraful „Vatră de Dor”.

În continuare, în aceeaşi sală va avea loc şi lansarea noului număr al revistei ilustrate „Making Of”, care cuprinde activităţile culturale din anul precedent, după care se vor prezenta noile costume ale componenţilor Ansamblului “Vatră de Dor”, meşteşugit confecţionate de către artistul popular Elvira Gavriş.

Totodată, cu acest prilej, conducerea şcolii va înmâna diplome participanţilor la recentul Festival de la Cugand, din Franţa, precum şi organizatorilor şi participanţilor la Tabăra de Muzică de la Leghia. Tot atunci, în curtea instituţiei se va inaugura fântâna arteziană a şcolii, adusă de către constructori şi arhitecţi de prestigiu la o formă futuristă.

La finalul deschiderii anului educaţional, va avea loc inaugurarea Galeriei subterane „Fabrica de Zahăr”, cu expoziţia lucrărilor realizate în Tabăra de Pictură de la Cheile Turzii – ediţia a V-a, 3-18 iulie 2015. Ca un element inedit, de o rară spectaculozitate, pereţii interiori ai Galeriei subterane sunt construiţi din piatră provenind din străvechiul zid exterior al Cetăţii Clujului, veche de câteva sute de ani, astfel, cei ce păşesc în interiorul ei au parte de o ambianţă greu de întâlnit în alte părţi.Lasă un răspuns

Site creat de