Timp liber, Important

Deschiderea Stagiunii 100 la Opera Română din Cluj – marcată cu un spectacol de excepţie în aer liber

"La Operă" - concert în aer liber în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca

Pentru a marca începerea Stagiunii 100, Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca au pregătit un spectacol de amploare în aer liber.

Acesta va avea loc sâmbătă, 31 august 2019, cu începere de la ora 20:00, în Piața Unirii.

„La Operă”, concertul care marchează deschiderea stagiunii 100 a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a devenit o tradiție, atât pentru artiștii noștri dornici să revină pe scena teatrului liric după o binemeritată vacanță, cât și pentru publicul clujean, prezent într-un număr impresionant pe parcursul ultimelor patru ediții ale evenimentului în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Programul interpretat în cadrul concertului La Operă are menirea de a anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric”, precizează reprezentanții operei clujene.

Ediția 2019 a evenimentului aduce și arii celebre – precum Habanera din Carmen de Georges Bizet, O, mio babbino caro din Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, Vision fugitive din Hérodiade de Jules Massenet – din creații neregăsite în repertoriul stagiunii curente a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, însă a căror interpretare vă va transpune, cu siguranță, în universul lucrărilor originale.

„Auzul și privirea vă vor fi încântate de către soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, aflate sub bagheta maestrului Gheorghe Victor Dumănescu. Multitudinea de culori, lumini și minunatele costume prezente pe esplanada din fața clădirii Operei clujene, vor cuceri, cu siguranță, întregul public aflat în Piața Avram Iancu! Vă așteptăm, așadar, La Operă!”, promit organizatorii.

Uvertura operei verdiene I vespri siciliani deschide un parcurs muzical bogat în care se regăsesc arii și coruri din opera Macbeth de Giuseppe Verdi (ce va fi prezentată în premieră în data de 29 septembrie 2019) , duetul dintre Adina și Dulcamara Quanto amore din L’elisir d’amore de Gaetano Donizetti, fermecătoarea Arie a bijuteriilor, Ah, je ris de me voir a Margueritei din Faust de Charles Gounod, dar și celebrissima arie a lui Calaf – Nessun Dorma – din Turandot de Giacomo Puccini. Nu lipsesc nici notele românești din bogăția expresivă a concertului La Operă, regăsite în aria Mugurel de cântec românesc din opereta Lăsați-mă să cânt! a lui Gherase Dendrino.Lasă un răspuns

Site creat de