Social & Cultura

Design industrial: Ce elemente sunt esenţiale pentru o amenajare impecabilă

Design industrial

Amenajările interioare industriale au început să fie din ce în ce mai populare datorită simplității și în același timp datorită aspectului unic pe care acestea îl oferă. Designul industrial presupune însă o conlucrare perfectă între elemente, pentru a te putea bucura de un rezultat impecabil. Iată cum ar trebui să dispui aceste elemente și ce ar trebui să ai în vedere dacă vrei să îți amenajezi locuința în stil industrial. 

Adaugă elemente metalice de mobilier

Mobilierul este adesea piesa de rezistență a camerelor amenajate în stil industrial, iar frumusețea stă și în faptul că nu trebuie neapărat să cumperi aceste elemente, ci le poți crea tu însuți. Vei avea nevoie de aparate de sudura de calitate și de elementele metalice necesare, în speță țeavă metalică, sticlă și lemn, pentru a putea realiza acele produse pe care ți le dorești. 

Mobilierul joacă un rol important deoarece reușește să reflecte exact ideea unui spațiu parțial tehnic, implementat într-un cadru intim al locuinței, astfel că din punct de vedere vizual, efectul este unul deosebit, care cucerește prin simplitate și bun gust.

Decorează pereții cu cărămidă

Piatra naturală aduce întotdeauna un aport semnificativ la nivel de amenajare a locuințelor, însă dintre toate tipurile de piatră, cărămida este unul dintre elementele care duce foarte mult amenajarea în direcția stilului industrial. Poți placa un perete cu ajutorul cărămizii, fie pe întreaga suprafață, fie partial, cu forme asimetrice. 

Această asimetrie cucerește prin îndrăzneală și te incită să urmărești mai atent modelul amenajării. Poți crea jocuri decorative cu ajutorul tencuielilor, făcând treceri discrete de-a lungul peretelui de la zone placate cu cărămidă la zone plane. Acest lucru va conduce către o imagine asemănătoare pereților vechi, pe care cărămida pare că doar a rezistat în timp și care au o frumusețe aparte, ce atrage orice privire.

La polul opus, dacă optezi pentru acoperirea totală a suprafețelor de perete cu cărămidă, vei vedea că efectul creat este unul simplu, dar foarte elegant și deosebit de apreciat ca ramură a amenajărilor în stil industrial. 

Amenajează balustrade metalice

Elementele metalice joacă un rol foarte important în cadrul amenajărilor de tip industrial. Elementele cromate, metalice, te poartă într-o lume neutră și parțial rece, care în același timp contrastează cu ideea de locuință primitoare. 

Totuși, tocmai aceste elemente dispuse în locuința ta vor constitui punctele de atracție, deoarece stilul industrial este deosebit de apreciat pentru faptul că aduce ceva special, acel ceva pe care nu în vei regăsi niciodată într-o locuință amenajată în stil clasic sau vintage.

Joacă-te cu elementele de tâmplărie

Tâmplăria joacă un rol important în amenajările interioare, deoarece reprezintă elemente vizibile, cu o pondere mare de acoperire. 

Poți opta, așadar, pentru elemente de tâmplărie de termopan, în culori cât mai apropiate stilului industrial, sau poți amenaja zonele vitrate cu ajutorul ramelor de geam metalice sau a altor elemente specifice acestor tipuri de amenajări. 

Folosește țevile pentru amenajare

Stilul industrial se remarcă prin numărul mare de țevi vizibile, fără a interveni nevoia mascării acestora. Din contră, aceste țevi servesc foarte bine amenajării lustrelor și a altor corpuri de iluminat. Le poţi folosi chiar şi pentru sprijinirea unor elemente de decor specifice aceluiași stil, precum coliviile, ceasurile sau orice alt element care poate scoate în evidență stilul ales pentru locuința ta.

Amenajările industriale aduc în prim-plan ideea de simplitate specifică halelor industriale, însă oferă în același timp confortul unei locuințe uzuale. Dacă și tu vrei să îți amenajezi locuința în acest fel, atunci documentează-te și alege acele elemente care se potrivesc casei pe care vrei să o decorezi, dar și personalității tale. Şi nu uita că pentru orice proiect de amenajare în regie proprie ai nevoie de echipament special, care să includă măşti şi ochelari de protecţie, pentru a evita accidentările.

Photo by Erol Ahmed on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de