Uncategorized

Despre doliu

doliu

Funerare rainbow dorobantu este o firma de pompe funebre care se ocupa de tot ceea ce inseamna servicii funerare: de la repatrierea corpurilor neinsufletite, pana la imbalsamari si sprijin pentru intocmirea dosarului necesar solicitarii ajutorului de inmormantare. Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cum puteti face fata mai usor pierderii unei persoane dragi din familie.

Si inevitabil ne raportam la doliu, acea culoare neagra pe care suntem nevoiti sa o purtam ca sa aratam ca suferim dupa o persoana draga. Dar doliul nu se refera doar la faptul ca ne imbracam in negru, ci si la perioada ce are loc dupa o inmormantare, timp in care incercam sa ne revenim si sa ne continuam viata infruntand realitatea.

Indiferent daca pierderea a fost neasteptata sau anticipata cel care pierde o persoana draga trece prin tot felul de sentimente si emotii intense si surprinzatoare. Cele mai multe persoane sufera un soc mai ales daca nu s-au mai confruntat cu aceasta problema. Simt furie sau vinovatie. Unii considera ca nu-si vor mai reveni niciodata – este cazul persoanelor mai in varsta care isi pierd partenerul de viata de care au fost legate atat de multa vreme. Toate aceste trairi pot infricosa si coplesi orice om. Dar sunt reactii normale. Important este sa cautam inauntrul nostru si sa gasim puterea necesara pentru a putea merge mai departe.

Orice om simte perioada de doliu in modul sau propriu. Nu exista o reteta clara pe care sa stim ca o putem aplica pentru a ne reveni mai usor. Dar de cele mai multe ori rugaciunile si sprijinul celor apropiati ne pot fi de mare ajutor. Nu in ultimul rand, timpul este cel care va vindeca multe rani.

Prietenii si familia sunt cei mai importanti pe parcursul unei perioade de doliu. Dar exista si persoane care se simta atat de descumpanite incat aleg sa caute consiliere profesionala, sa mearga mai des la biserica sau sa cunoasca persoane care simt aproximativ aceleasi lucruri.

Un lucru e cert: peste ceva timp durerea se va diminua, chiar daca va persista. In cazul in care simtiti ca sunteti mult prea depresiv si ca nu va puteti reveni este indicat sa va adresati unui medic. La randul dumneavoastra, daca aveti in apropiere persoane care simt toate aceste lucruri, incercati sa le oferi ajutorul, sa-i asculcati si sa le distrageti atentia spre lucrurile frumoase care raman in viata.

Aveti nevoie de servici funerare sau cautati o firma de pompe funebre din Bucuresti? Va invitam pe site-ul http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/Lasă un răspuns

Site creat de