Social & Cultura, Important

Despre folclor și emoție cu Mădălina Pavăl și Raluca Stratulat la masterclass-ul Muzica Înseamnă Acasă

Despre folclor și emoție cu Mădălina Pavăl și Raluca Stratulat la masterclass-ul Muzica Înseamnă Acasă

Pe 4 octombrie, MMNW – Make Music Not War, prima școală de producție muzicală din Cluj, a organizat la Căminul Subcultural masterclass-ul Muzica Înseamnă Acasă, destinat tuturor celor interesați de diferitele stiluri muzicale și fuzionarea dintre ele, de elemente de stilistică muzicală, de producția muzicală, improvizația sau managementul emoției scenice.

Speakeri invitați au fost artista Mădălina Pavăl, vocea și inima din spatele proiectului Oamenii se fac dor și violonistele Raluca Stratulat, profesor și șef al catedrei de muzică de cameră a Colegiului de Muzică “George Enescu”- București și Sarah Andreescu.

De unde vin rădăcinile și inspirația

Cei 20 de participanți au putut afla de la Mădălina Pavăl cum a descoperit muzica și din ce se inspiră, cât e necesar să te pregătești pentru a face din muzică un stil de viață și cum îți tranformi visurile în realitate, dar și despre dezvoltare, reinventare și curajul atât de necesar creației. De asemenea, cei prezenți au descoperit cum pot transpune folclorul în muzica contemporană, folosindu-se de tehnici actuale prin exerciții practice finalizate cu un jam session.

Cum se pot folosi tinerii muzicieni de emoții pe scenă

Violonista Raluca Stratulat care, pe lângă formarea ei clasică, a colaborat și cu trupe ca Travka, Subcarpați și Toma Alistar și a susținut prin Asociaţia Kalelarga mai multe cursuri de training muzical adresate tinerilor de liceu, a explicat ce sunt emoția scenică și anxietatea de performanță, frecvent întâlnite în lumea artiștilor, și cum pot fi gestionate acestea pe scenă pentru un act artistic cât mai autentic.

Iar Sarah Andreescu a povestit despre importanța deschiderii către toate tipurile de muzică, despre producția muzicală și despre muzica experimentală.

Ne căutăm o ACASĂ în fiecare zi. Ca job, ca relație în doi, ca pasiune, ca vis. Pentru noi muzica = acasă. Sentimentul acela total și minunat când știi că e bine, că faci ce trebuie, că inspiri, că te lași inspirat. Că ai curaj să fii cine vrei să fii! Credem cu toată tăria că tot ce avem sunt originile noastre. Acel ACASĂ de mai sus, mult căutat. Amândouă venim din lumi diferite și o să povestim despre fusion în muzică si nu numai. Amândouă compunem și lucrăm cu producători. Credem că originile și rădăcinile te ajută să fii creativ și să compui. Și să-ți găsești ACASĂ-ul tău.”, spun Mădălina și Raluca.

Masterclass-ul a fost găzduit de MMNW, prima școală de producție muzicălă din Cluj Napoca, ce reprezintă nu doar cursuri de producție muzicală, înseamnă zile cu porți deschise, întâlniri, evenimente, și workshop-uri cu diferiți invitați care provin din alte zone a industriei muzicale.Lasă un răspuns

Site creat de