Social & Cultura

Despre simpla închiriere a unei mașini

kamoauto

Una din cele mai frecvente căutări din internet se referă la închirierile de mașini din București, cu variantele „închirieri mașini Otopeni”, bineînțeles „închirieri mașini ieftine București” și or mai fi și altele care se învârt în jurul aceluiași subiect, semn că românii au înțeles cum funcționează piața rent a car și avantajele folosirii unei mașini închiriate.

Fiindcă în ultimul timp și cetățenii români aleg să evite condusul obositor al unui automobil, pe o distanță mare, în lipsa autostrăzilor,nu doar turiștii străini care nu au timp de pierdut și călătoresc cu avionul.

Iar dacă în unele domenii lucrurile s-au schimbat radical, în ce privește importanța deținerii informației corecte, situația a rămas aceeași: cine are informația e, indiscutabil, avantajat.

Ce trebuie să știe viitorii clienți ai firmelor rent a car din București? Cum se alege o firmă, pentru a evita situațiile neplăcute? În capitală numărul firmelor e de aproximativ 300. Asta înseamnă că persoana care vrea să închirieze, trebuie să aleagă.

Ca un exemplu practic, pentru a atinge principalele aspecte ale închierierii online, pot fi analizate datele de pe site-ul firmei Kamo Auto Expert, firmă cu experiență, peste 10 ani de funcționare, cu un număr considerabil de clienți anual și cu reacții pozitive din partea acestora.

 

  1. Pe site-ul firmei la care urmează să fie făcută rezervarea mașinii trebuie să fie trecute, la zi, datele de contact – sediul firmei, adresa e-mail și numerele de telefon la care pot fi găsiți reprezentanții firmei. Locul de unde urmează să fie preluată mașina, asta dacă nu există o cerere specială din partea clientului, trebuie să fie destinat special închirierii, nu să fie parcarea vreunul bar, a unei stații PECO sau situate în afara orașului.

 

  1. Sumele, pentru închirierea mașinii și respectiv pentru asigurare, rămân aceleași care au fost stabilite în momentul rezervării, pe care clientul le-a primit în e-mail odată cu confirmarea rezervării. Schimbările se fac doar în cazul în care clientul își schimbă opțiunile.

 

  1. Pentru a evita situațiile în care la predarea mașinii clientului i se cere o sumă de bani în plus, reprezentând vreo clauză contractuală de care acesta nu a ținut cont, atunci când alege firma e indicat să fie studiate cu atenție aceste clauze, prezentate pe pagina firmei în termeni clari, citeț, fără a lăsa loc unor interpretări nepotrivite.

 

  1. Când alege mașina, clientul trebuie să țină seama de câteva lucruri – numărul pasagerilor, numărul și volumul bagajelor, traseul care urmează să fie parcurs, dacă drumul este în localitate sau în afara localității, dacă e nevoie de tracțiune integrală, etc. Astfel, se alege un anume tip de mașinăpentru, de exemplu, două persoane și altul pentru patru ori mai multe, dacă e de condus mult prin București, intră în calcul aglomerația, consumul mașinii și problema parcărilor.

 

  1. E bine de știut care sunt taxele în situațiile speciale, întârzieri, predare mașină înaintea termenului stabilit, ridicarea și predarea mașinii în locuri diferite și multe altele, taxe care trebuie trecute corect pe site-ul firmei la secțiunea „clauze contract”

 

  1. Nu e bine să fie urmărite prețurile foarte mici pentru închiriere, mai ales atunci când sunt însoțite de depozite mari pentru asigurare, fiindcă e foarte posibil în acele cazuri să existe taxe ascunse ori „rele practici” față de client, venitul firmei fiind asigurat altfel decât prin corectitune și respect.

Concluzie

Oferta firmelor rent a car constă în furnizarea către client a unor servicii, prin punerea la dispoziția acestuia a unuia sau mai multe autovehicule, pentru o perioadă scurtă sau lungă de timp, în baza unui contract. Ca în multe alte cazuri e vorba de o afacere, în urma căreia toată lumea e normal să câștige și să fie mulțumită.

 

 

 Lasă un răspuns

Site creat de