Social & Cultura

Destinații accesibile pentru un sejur la plajă în 2021

sejur la plajă în 2021

Sezonul plajelor se apropie cu pași repezi și există numeroase destinații exotice și deosebite pe care vrei să le vizitezi numaidecât. Sejururile și vacanțele trebuie să fie lipsite de griji, de stres, sa te poți bucura în voie de peisajele și de toate atracțiile oferite, dar și să ai parte de o călătorie accesibilă buzunarului.

Fie că vrei să ai un sejur relaxant alături de familie, cu prietenii, singur sau chiar cu animalul de companie, iată care sunt cele mai accesibile destinatii pentru un sejur de neuitat la plajă în anul 2021!

Antalya, Turcia

Antalya este considerată una dintre cele mai minunate destinații pentru un sejur la plajă, pentru numeroase activități fizice, pentru delicatesele culinare oferite și pentru ospitalitatea localnicilor. Antalya este un paradis pe pământ! Din România poți ajunge foarte ușor cu avionul, în aproximativ 2 ore, iar dacă îți plac plimbările cu autocarul vei face în jur de 2 zile până la destinație.

Antalya este o stațiune pe care o poți vizita oricând, indiferent de luna sau sezonul ales. Primăvara și toamna poți schia în perioada dimineții, iar după-amiaza poți merge la plajă. Vara este sezonul zilelor toride, însorite, a brizei plăcute și a nisipului fin! Printre cele mai îndrăgite obiective turistice se numără: Lara, Side, Kemer, Termessos, Cetatea Perge și chiar întregul oraș Antalya.

Hurghada, Egipt

Hurghada este o stațiune exotică ce încântă turiștii din întreaga lume cu frumusețile naturale, dar și cu istoria, legendele, cultura și amabilitatea cu care aceștia sunt primiți. Situată pe coasta Mării Roșii, este ideală pentru cei care doresc un sejur la plajă chiar în toiul iernii, datorită temperaturilor plăcute, al soarelui cald și a apei cristaline.

Chiar dacă îți dorești câteva zile de relaxare pe sezlong, sub umbrelele făcute din bambus și frunze de plante exotice, să te bucuri de apa răcoritoare cu valuri prietenoase, sau să descoperi aventurile marine oferite de plajele din Hurghada, precum surfingul, snorkelingul sau înotul, atunci aici este destinația pe care vrei să o vizitezi! 

Cu atât mai mult, această stațiune exotică oferă numeroase alte activități pentru cei care doresc o experiență autentică. De exemplu, poți coborî la 22 de metri adâncime cu submarinul Sindbad sau chiar să te plimbi cu cămila în deșert. Înainte de a pleca din Hurghada, trebuie să încerci mâncarea locală, cu gusturi și arome deosebite!

Creta, Grecia

Creta găzduiește anual turiști din toate colțurile lumii datorită numeroaselor frumuseți naturale: plaje, păduri, munți, dar și a vieții de noapte și a localnicilor foarte prietenoși cu călătorii. Pentru un sejur în Creta ai nevoie de mult spațiu pentru camera de fotografiat deoarece cu siguranță îți vei dori să capturezi fiecare moment!

Apele turcoaz ale Mării Mediterane te îndeamnă să încerci mai multe plaje cu nisipuri fine, vegetație exotică și condiții extraordinare de pe această insulă din Grecia. Plaja Vai este recunoscută datorită pădurii de palmier, fiind și una dintre cele mai populate plaje din Creta. Pentru familiști, plaja Varkotopos este ideală datorită apei calme, dar și a nisipului plăcut la atingere.

Totodată, dacă vrei să petreci vacanța cu persoana iubită, atunci vino pe plajele Sf. Pavel Sandhills deoarece este o zonă ascunsă de ochii curioșilor, într-un gold retras, cu ape adânci de culoarea verde, sau Fournoti pentru o experiență unică. Pe acest mal poți ajunge doar cu barca, iar zona se află la poalele munților Sfakia.

Vacanțele și călătoriile în destinații străine pentru un sejur la plajă sunt extraordinare, odihnitoare și relaxante. Consultă destinațiile oferite și încearcă să fii la curent cu festivalurile, evenimentele, dar și cu eticheta socială a zonei respective. Alege plajele și stațiunile accesibile buzunarului tău și investește în momente de neprețuit!

Fotografie creată de Kübra Akçay, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de