Timp liber

Destinațiile de vacanță preferate de clujeni în 2018. Unde își petrec aceștia vacanța?

zakynthos

Deși la Cluj vremea festivalurilor a trecut, vara încă nu s-a terminat iar pentru mulți dintre noi distracția continuă sau…  abia începe.

Care sunt principalele destinații turistice preferate de către clujeni? Care sunt țările și orașele/stațiunile în care merg clujenii cel mai des? Care sunt perioadele preferate?

Turcia este pe primul loc în topul destinațiilor preferate de turiștii clujeni, iar Antalya este, metaforic vorbind, „Perla Coroanei”. Avioanele charter care asigură întregul sezon estival legătura directă între Cluj-Napoca și Antalya, operate de Christian Tour, tarifele foarte bune la cazare, conceptul de vacanță all inclusive care a câștigat foarte mulți fani în rândul turiștilor români, serviciile ireproșabile oferite de hotelierii turci, promovarea intensă făcută acestei destinații au contribuit la creșterea solicitărilor de vacanțe în Turcia. Este o tendință valabilă la nivel național, iar piața clujeană nu face excepție.

antalya

De asemenea, o altă destinație de care turiștii clujeni sunt tot mai interesați este Egiptul. De altfel, Christian Tour aduce Egiptul mai aproape de clujeni începând cu sfârșitul lunii august, când va introduce o cursă charter săptămânală către stațiunea Hurghada.

Hurghada 5166

Totodată, Grecia este una din destinațiile favorite ale turiștilor clujeni, cu atât mai mult cu cât în acest sezon estival Christian Tour operează avioane charter din Cluj către Rodos, Creta, Corfu și Zakynthos, câteva dintre insulele cele mai apreciate de turiști.

Alte destinații către care se îndreaptă turiștii clujeni sunt Spania – Mallorca, fiind una dintre destinațiile favorite pentru că asigurăm zboruri directe din Cluj către această insulă spaniolă – și Italia, care este aleasă mai ales pentru city-break-uri.

Evident că vara este, prin definiție, perioada vacanțelor. Prin urmare, lunile iulie și august sunt cele mai aglomerate; sunt lunile alese cu predilecție de români pentru concediul de odihnă. Interesant este că Turcia este solicitată mai ales pentru lunile iunie și iulie, august fiind o lună mult mai călduroasă. a declarat pentru cluju.ro directorul de Marketing și Comunicare Christian Tour, Raluca Hatmanu.

Care sunt principalele stațiuni din țară în care merg cel mai des românii?

În ceea ce privește destinațiile interne, în această perioadă focusul turiștilor este pe litoral, iar stațiunile preferate de clujeni sunt Mamaia, Eforie Nord și Venus, aceasta și datorită investițiilor făcute de proprietari în ultimii ani în infrastructura hotelieră, în restaurante, localuri, spații de agrement etc. De asemenea, există o cerere foarte mare pentru stațiunile de tratament din apropierea Clujului precum Băile Felix și Sovata. ” ne-a povestit Raluca.

Care au fost efectele pe care le-ați resimțit în urma acordării tichetelor de vacanță pentru bugetari?

Acordarea tichetelor de vacanță a însemnat un boom în turismul intern, măsură fiind una extrem de benefică. Cererea pentru vacanțe în România a crescut foarte mult, pentru că beneficiarii voucherelor au vrut să profite de acestea și să se bucure de o vacanță în țară. Foarte mulți s-au orientat către litoral ca destinație de vacanță, însă, din păcate, nu toate solicitările au putut fi rezolvate pentru că gradul de ocupare a hotelurilor de la Marea Neagră este foarte mare. Dar ca o concluzie, acordarea tichetelor de vacanță a impulsionat masiv vânzările, ajută turismul intern și, în același timp, îi determină și pe români să-și petreacă vacanța într-o destinație din țară, în condițiile în care unii nu-și permiteau să se bucure cu adevărat de concediul lor.Lasă un răspuns

Site creat de