Social & Cultura, Important

Dezbatere publică: Bunăstarea tinerilor din Zona Metropolitană Cluj

strada regele ferdinand cluj 2020

Marți 12 ianuarie 2021, de la ora 17,00 pe platforma digitată zoom – transmisă live pe canalele de socializare va avea loc prima dezbatere publică a anului.

Tema propusă este „Bunăstarea tinerilor din Cluj-Napoca și zona metropolitană” și este organizată în parteneriat cu consorțiul interorganizațional LEAP – autorul uneia dintre cele mai recente cercetări centrate pe tineri. Alături de organizatori, vor participa la dezbatere și reprezentanți ai instituțiilor de educație din oraș și județ, reprezentați ai Băncii Mondiale precum și actori din acest domeniu, precum Federația Tinerilor din Cluj.

Vom prelua rezultatele cercetărilor realizate de consorțiul LEAP în cadrul Planului Integrat de dezvoltare Urbană – SIDU. Cred că e important să extindem dialogul cu tinerii la nivelul zonei metropolitane și sper să constituim un grup de lucru cu reprezentanții tinerilor, care să sprijine realizarea unor politici publice eficiente și utile pentru tineri și care să stabilească planuri de acțiune anuale clare. Îi invit pe toți cei interesați să participe la dezbatere pentru a contribui la construirea unei viziuni pe 10 ani pentru tinerii din Cluj a declarat Ovidiu Cîmpean, Coordonatorul CIIC.

La dezbatere vor fi prezentate rezultatele cercetării LEAP și studii și analize complementare și se va pune accent pe acțiunile concrete ce pot fi demarate pe termen scurt, mediu și lung și politicile ce pot fi agreate de comun acord atât de autoritățile locale și metropolitane cât și de alți actori relevanți din mediul public, privat și neguvernamental printr-o abordare interdisciplinară și multisectorială în contextul Strategiei Integrare de Dezvoltare Urbană și a strategiei metropolitane de tineret complementare.

LEAP, studiul interdisciplinar cu privire la evaluarea nevoilor și oportunităților tinerilor din Cluj-Napoca a fost realizat în perioada 27 ianuarie – 30 august 2020 și a folosit metodologia evaluării participative pentru a identifica nevoile, problemele și oportunitățile populației tinere (10-24 ani) din Zona Metropolitană Cluj.

„Profilul tânărului clujean” este o cercetare complementară, coordonată de Federația Tinerilor din Cluj – care va prezenta de asemenea datele rezultate, astfel încât dezbaterea să poată avea la bază toate datele cantitative și calitative colectate în orașul nostru pe tema nevoilor tinerilor.

Evenimentul urmărește creșterea conștientizării situației tinerilor în rândul factorilor de interes în mod general dar și în mod special în contextul pandemiei COVID-19. Totodată evenimentul urmărește implicarea factorilor de interes în asumarea acțiunii concrete pe baza priorităților definite în urma identificării decalajelor sistemice dintre nevoile tinerilor și oportunitățile deja existente.

Detalii privind studiul LEAP

LEAP este un studiu interdisciplinar care a urmărit evaluarea nevoilor și oportunităților tinerilor din Cluj-Napoca și din Zona Metropolitană Cluj, iar în cadrul evenimentului online le vor fi prezentate participanților rezultatele și propunerile proiectului LEAP. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului de Inovare și Imaginație Civică CIIC (https://www.facebook.com/ciiccluj) și LEAP (https://www.facebook.com/LEAPcluj).

Cercetarea a fost realizată de către Departamentul de Sănătate Publică și Departamentul de Științe Politice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Cultural Clujean și Grupul PONT. Susținător financiar: Fondation Botnar.
De asemenea, în mod complementar, la eveniment vor fi prezentate rezultatele cercetării și analizei.

Raportul de cercetare LEAP poate fi accesat și consultat în prealabil și aici:
https://leapcluj.ro/ro/data-repository-ro/Lasă un răspuns

Site creat de