Din Oras

Dezbatere publică la Cluj: “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

poluare nutrienti

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează luni 18 aprilie la Cluj-Napoca o dezbatere publică care va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte din campania de informare şi conştientizare publică a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, și se va desfășura la Grand Hotel Napoca, Sala Viena, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Cluj. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi (vezi atașat Agenda).

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea îşi propune să conducă la un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Cluj la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Cluj o investiție care este finalizată în prezent – platforma comunală de depozitare pentru gunoi de grajd de la Bonțida şi 75 de platforme individuale, împreună cu echipamentul necesar – încărcător frontal, tractor cu remorci, cisternă vidanjă, mașină de împrăștiat gunoi – și europubele, în valoare totală de 1,736 milioane de lei. Reţele de canalizare menajeră sunt în curs de execuţie în comuna Bonţida (satele Bonţida şi Răscruci) în valoare de circa 13 milioane de lei.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați:

www.inpcp.roLasă un răspuns

Site creat de