Liceu

Dezbaterea CNHMUN – Cluj Napoca High School Model United Nations la Cluj

un youth cluj

Asociația Tineretul ONU din România, filiala Cluj Napoca, organizează în datele de 11 și 12 martie CNHMUN – Cluj Napoca High School Model United Nations.

Partenerul evenimentului este Casa de Cultură a Municipală, în calitate de co-organizator, iar acesta se află la cea de-a treia ediție. CNHMUN se va desfășura pe parcursul celor două zile la Institutul de Istorie din Cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar tema ediției din 2017 va fi Nationalism in the Context of Globalisation. CNHMUN reprezintă o dezbatere dedicată elevilor de liceu în care fiecare participant întruchipează rolul unui delegat la ONU.

Pe parcursul dezbaterilor, fiecare elev va reprezenta o țară care face parte dintr-un Comitet ONU. La ediția de anul acesta vor exista trei Comitete ONU, care se vor axa pe discutarea problemelor din sectorul economic și social. Acestea sunt: The United Nations Economic and Social Council (ECOSOC), The United Nations Security Council (Crisis) și The United Nations Human Rights Council (UNHRC).

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, care cu ajutorul voluntarilor, desfășoară o muncă care are ca scop promovarea și încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunități internaționale. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Asociația Tineretul ONU a desfășurat numeroase campanii privitoare la Zilele Internaționale ONU, precum și proiecte caritabile, dar și seri de quiz și alte evenimente cu un caracter socio-cultural.Lasă un răspuns

Site creat de