Uncategorized

Dezbaterea internationala Creationism vs Evolutionism la Cluj

Poster Conferinta e1445535105771

Peste 15 milioane de oameni au urmărit anul trecut dezbaterea intensă pe tema Creaționismului și Evoluționismului desfășurată în Statele Unite ale Americii, între Ken Ham, fondatorul Asociației Answers in Genesis, și omul de știință Bill Nye.

Una dintre marile concluzii ale dezbaterii cu audiență internațională a fost că este necesară o nouă confruntare.

Astfel, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va avea loc evenimentul „Creaționism sau Evoluționism, dezbaterea continuă”, organizat astazi, cu începere de la ora 18:00, care va fi continuat sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, în aceeași locație.

Vor dezbate pe această temă Terry Mortenson, Cercetător în cadrul Muzeului Creației din Hebron (Kentucky) și Andy Mcintosh, Profesor Emerit la Leeds University (Anglia) care fac parte din organizația Answers in Genesis din SUA.

Dezbaterea este organizată de către Bisericile Evanghelice din Cluj și Iași, alături de Asociația Cristia Suceava și Answers in Genesis din SUA.

Aceiași vorbitori vor susține și la Iași conferina „Este Știința împotriva creaționismului?”, marți și miercuri,  27 respectiv 28 octombrie, cu începere de la ora 16:30.

Intrarea este liberă!

Programul sesiunilor:

Vineri 18.00-21.00

Sesiunea 1: Geneza și întrebarea despre origini.

Originea vieții din perspectiva Biblie și importanța ei.

Sesiune Q&A

Sesiunea 2: Originea speciilor: a avut Darwin dreptate?

Fosilele, selecția naturală și mutațiile genetice nu susțin evoluția ci mai degrabă confirmă relatarea biblică din cartea Geneza.

Sesiune Q&A

Sâmbătă 10.00-13.00

Sesiunea 3: Potopul lui Noe.

Dovezile biblice și geologice susțin relatarea biblică a potopului din vremea lui Noe. De asemenea perspectiva unui pământ tânăr este mai plauzibilă în lumina dovezilor geologice.

Sesiune Q&A

Sesiunea 4: Conceptul de Inteligent Design – Zborul.

Sesiunea abordează design-ul extraordinar pe care îl descoperim în creaturile înaripate, o dovadă a existenței unui Creator.

Sesiune Q&A

Pauză de prânz 13.00-14.00

Sâmbătă 14.00-17.00

Sesiunea 5: Fosile și Dinozauri.

Existența fosilelor poate fi cel mai bine explicată prin prisma relatării biblice a creației și a potopului. Existența dinozaurilor nu creează probleme pentru perspectiva creaționist – științifică.

Sesiune Q&A

Sesiunea 6: Oamenii maimuță, Adam și Evanghelia.

Existența oamenilor maimuță este mai degrabă o ficțiune. Perspectiva biblică a originii omului, din Adam și Eva nu este o sinucidere intelectuală.

Sesiune Q&A0 Comments

  1. Cum poate cineva sa-i spuna la adunarea asta „dezbatere”, sa dea senzatia ca se dezbate ceva, cand cei doi invitati sunt de aceeasi parte a baricadei, respectiv creationisti? Programul arata clar ca e vorba de o prelegere, conferinta biblica, ii putem spune cunm vrem dar e aberant sa se lase impresia ca cineva va „dezbate” ceva cu argumente pro si contra. Si mai ales, nu vad de ce isi leaga actiunea de dezbaterea intre Ken Ham si Bil Nye, care a fost intr-adevar o dezbatere. E genul de manipulare si propaganda ieftina a la Libertatea de care nici biserica nu e straina…

Lasă un răspuns

Site creat de