Social & Cultura

Diferența dintre jucătorii de poker și cei de blackjack

Diferența dintre jucătorii de poker și cei de blackjack

Blackjack-ul și pokerul sunt două dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume. Din perspectiva unui amator, jocurile sunt destul de similare. Cu toate acestea, orice gambler înrăit știe cât de diferite sunt cele două jocuri. Dacă îți spui zilnic “vreau bani online”, atunci e important să cunoști cât mai multe aspecte ale ambelor jocuri.

Câștigarea unei mâini de blackjack se reduce mai ales la capacitatea unui jucător de a juca conform unei strategii stricte. Pe de altă parte, pokerul forțează un jucător să concureze împotriva altora într-un concurs de îndemânare, psihologie și stăpânire de sine. Blackjackul și pokerul au fiecare meritele lor, cu câteva atribute negative presărate.

Iată care sunt cele mai relevante diferențe între jucătorii de blackjack și jucătorii de poker.

reguli stricte
Diferența dintre jucătorii de poker și cei de blackjack 4

Jucătorii de blackjack respectă reguli stricte

Una dintre cele mai mari diferențe dintre poker și blackjack ține de strategie. În timp ce jucătorii de poker pot folosi mai multe abordări strategice diferite ale jocului, blackjack-ul este mult mai strict. Există o metodă universal acceptată de a juca blackjack, care oferă jucătorilor cele mai mari șanse de a câștiga bani.

Respectarea acestei strategii este, de asemenea, cunoscută sub numele de joc de carte. În timp ce există o anumite situații în care joci mâini specifice, cei mai de succes jucători de blackjack rămân mereu la carte.

Deși este o generalizare, jucătorii de blackjack excepționali sunt mai tehnici și mai puțin creativi decât jucătorii de poker. Asta pur și simplu pentru că pokerul recompensează creativitatea în timp ce blackjackul o pedepsește.

abate de la norma
Diferența dintre jucătorii de poker și cei de blackjack 5

Jucătorii de poker se pot abate de la normă

În timp ce jucătorii de blackjack trebuie să respecte un set strict de reguli și un tip de strategie, pokerul este puțin mai flexibil.

Există mai multe stiluri de joc eficiente care pot aduce profituri reale, în funcție abilitatea fiecărui jucător în parte. Dacă un parior nu este creativ, versatil și nu poate lua decizii rapid, cu siguranță nu va supraviețui mult la o masă de poker.

Creativitatea este o necesitate pentru jucătorii de poker, având în vedere că joacă împotriva altor jucători. Acest lucru este foarte diferit de blackjack, un joc în care jucătorii concurează împotriva dealerului care reprezintă casa.

Un dealer de blackjack trebuie să joace după un set strict de reguli care elimină elemente de înșelăciune, dar și de creativitate. 

Merită menționat faptul că există unele suprapuneri atunci când se compară jucătorii de blackjack cu jucătorii de poker. Cu toate acestea, în general, jucătorii de poker își pot alege tactica și stilul de joc, ceea ce nu este valabil pentru jucătorii de blackjack.

Jucătorii de Blackjack nu trebuie să socializeze

Există mai multe avantaje în jocul de blackjack. Unul dintre acestea este că jucătorii pot alege cât de mult sau cât de puțin vor să interacționeze cu alți jucători.

Încă o dată, când joci blackjack, singura ta competiție este casa. Socializarea cu alți jucători face jocul mai plăcut, dar nu va schimba rezultatul final.

Pokerul, pe de altă parte, este un joc mult mai social. Mai mult, lipsa abilităților sociale sau a capacității de a citi oamenii este un prejudiciu masiv pentru jucătorii de poker.

Trebuie să reușești să-ți dai seama de tipurile de personalitate ale celorlalți participanți și de strategia pe care aceștia o pun în aplicare. Dacă nu reușești să faci acest lucru, atunci îți va fi mult mai dificil să câștigi jocul. Această distincție între cele două jocuri este semnificativă din câteva motive.

  • Unii jucători începători nu au abilitățile necesare de socializare eficientă. 
  • Poate fi deranjant să încerci să analizezi alți jucători.
  • Jucătorii buni de poker au întotdeauna un motiv serios pentru care discută cu competitorii lor.
  • Anumiți jucători doresc pur și simplu să fie lăsați în pace.

Dacă nu îți pasă de aspectele sociale ale jocurilor de noroc, atunci pokerul ar putea să nu fie cel mai bun joc pentru tine. În schimb, s-ar putea să merite să te orientezi spre blackjack. Asta pentru că este practic imposibil să eviți interacțiunea cu alți jucători în timp ce stai în jurul unei mese de poker.

Jucătorii de poker sunt hipercompetitivi

Cei mai mari buni de poker trebuie să aibă un instinct extrem de abil. Pokerul este incredibil de competitiv și nu este anormal ca jucătorii să fie foarte prinși în joc. 

În funcție de varianta de poker pe care o alegi, cu siguranță vei concura împotriva altor jucători profesioniști. Ce înseamnă asta? Concurența va fi foarte mare, iar pentru a putea pune mâna pe un premiu, va trebuie să lupți pentru el și să pui pe tavă cele mai bune strategii.  Aceste așteptări ale jucătorilor de poker duc de obicei la medii hipercompetitive.

Echilibrul delicat al norocului și abilităților

Atât blackjackul, cât și pokerul implică o cantitate bună de îndemânare și noroc. Această combinație este unul dintre motivele majore pentru care jocurile sunt atât de populare.

Dacă un joc s-ar baza doar pe noroc, ar elimina orice motivație de îmbunătățire a abilităților. Pe de altă parte, dacă un joc s-ar baza pur și simplu pe abilități, ar implica prea puțină adrenalină, deoarece cei mai buni jucători ar câștiga fiecare mână.

După cum am spus mai devreme, există o cantitate decentă de suprapunere între ambele jocuri.

Combinația dintre noroc și îndemânare este ceva ce majoritatea jucătorilor își doresc de la un joc de cazino. 

Concluzie

Există mai multe diferențe între jucătorul de poker și cel de blackjack. Blackjackul este mai structurat, mai previzibil și se bazează pe strategie. Pokerul permite jucătorilor să fie creativi și să abordeze jocul cu orice stil li se potrivește cel mai bine.

Pokerul poate fi dificil pentru jucătorii noi datorită complexității asociate cu multiplele variante ale jocului. Blackjack, pe de altă parte, este puțin mai ușor de învățat și de stăpânit.

Cu toate acestea, unul dintre lucrurile pe care le au în comun ambele jocuri este echilibrul delicat dintre noroc și îndemânare. Indiferent cât de bine stăpânești o strategie, norocul poate oricând să-ți influențeze șansele de câștig.Lasă un răspuns

Site creat de