Social & Cultura, Important

„Din inima Clujului” – proiectul care le aduce un zâmbet pe buze copiilor internaţi la Oncologie Pediatrică Cluj

din inima clujului

Familiile care ajung la Spitalul de Pediatrie, secția Oncologie Pediatrică, din Cluj-Napoca au un umăr solid pe care se pot baza, în momentele în care greutăţile vieţii devin copleşitoare.

Angela Condurache, Denisa Perşa, Andreea Cota, Ana-Maria Havrincea, Oana Ungureanu şi-au unit forţele în cadrul proiectului „Din inima Clujului” şi sunt alături zi de zi de familiile care ajung la secția Oncologie Pediatrică.

De multe ori, copiii care se îmbolnăvesc provin din familii care nu au resurse financiare suficiente. Aici intervin cei din comunitatea „Din inima Clujului” care prin diferite acţiuni caritabile strâng bani pentru lucruri esenţiale (haine, pijamale, hrană), dar şi pentru tratamente extrem de costisitoare sau chirie în Cluj-Napoca pentru părinţi.

Reporterul cluju.ro a stat de vorbă cu Denisa, una din voluntarele care îşi dedică timpul liber celor mici, greu încercaţi de viaţă. Astfel, am aflat cum a început povestea „Din inima Clujului”.

Angela a fost educator într-un centru de plasament și a stat lângă un copil instituționalizat bolnav de leucemie la spitalul de Pediatrie în urmă cu 10 ani. De atunci s-a implicat în activități caritabile pentru micii super-eroi, cum ne place nouă să îi numim.

Eu sunt voluntar de doi ani în centrul de plasament și având o dragoste pentru toți copiii, am vrut să mă implic și în viața celor bolnavi. Am făcut pagina Din inima Clujului și mi-am propus să ajut părinţii să își promoveze paginile de fundraiser pentru a se aduna banii necesari tratamentelor.

Eram implicată în strângerea fondurilor pentru o fetiță de doi ani și am colaborat cu Angela pentru un eveniment caritabil, cel de 1 Iunie. De atunci am început să lucrăm împreună și în câteva luni lucrurile au început să meargă într-o direcție foarte bună„, a declarat Denisa Persa pentru cluju.ro.

73458851 2435691973425778 6236054830301839360 n

Cazurile cu care se confruntă voluntarele diferă de la caz la caz, însă toate duc povara unor poveşti de care toţi am dori să fim feriţi

Ne implicăm și tratăm fiecare pacient în mod diferit, în funcție de nevoile lui. De exemplu, un copil din centru de plasament, a primit inclusiv pijamale, lenjerie, papucei, prosoape, cana, farfurie etc. Celor cu situație materială proastă le oferim rechizite și suport pentru toți copiii lor, chiar dacă nu sunt în spital. Acum ne ocupăm de o mamă cu nouă copiii pentru a primi toți haine. Căutam și chirie în cazul în care au nevoie. Practic ne cunoaștem cu ei în spital, le trecem toate nevoile pe liste, și prin intermediul voluntarilor primesc cam tot ce au nevoie„, a povestit Denisa.

Banii pentru susţinerea acestor familii se strâng din evenimente caritabile, dar şi pe Facebook

Munca o facem ca și comunitate în colaborare cu Biserica Sfântul Mihail. De exemplu, am avut un eveniment caritabil de 1 Iunie în parcul Rozelor și un Târg Caritabil în Auchan Iris în septembrie, iar banii se folosesc pentru tratamente. Promovăm cazurile și pe Facebook, iar banii se donează direct în contul beneficiarilor. Târgul caritabil a fost dedicat lui Raul, un băiat de 15 ani din Jibou diagnosticat cu leucemie gradul 5 care urmează momentan procedurile pentru realizarea transplantului de măduva la Timișoara„, a adăugat Denisa.

Datorită celor din cadrul proiectului „Din inima Clujului” mamele au parte şi de câte un moment de respiro. Voluntarele le scot pe mamele ale căror copii sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie, secția Oncologie Pediatrică, la o prăjitură, un suc sau chiar la cosmetică şi coafor.

În tot acest timp, super-eroii (aşa cum îi numeşte Denisa) au parte de o mulţime de activităţi amuzante care să îi facă să uite, chiar şi pentru o clipă, de problemele cu care se confruntă.

Faptele bune pe care aceste clujence le fac pentru aceste familii nu se opresc aici. În parelel, este derulat şi proiectul „Bunătăţi pentru copiii din spitale”. Mai exact, zece restaurante din Cluj-Napoca au ales să se implice în acest proiect şi să ofere zilnic o masă caldă întregii secţii de oncologie pediatrică din Cluj.

Toată munca pe care o depun voluntarele „Din inima Clujului” se bazează pe donaţii. Dacă doriţi să susţineţi acest proiect o puteţi face luând legătură cu Ana-Maria, Andreea, Angela sau Denisa.

"Din inima Clujului" - proiectul care le aduce un zâmbet pe buze copiilor internaţi la Oncologie Pediatrică Cluj

 

72724082 713942155781923 7596064612651368448 n

74705003 695182067557679 5415933591089577984 n

75308018 1049980238666326 7197004396427739136 nLasă un răspuns

Site creat de