Sport

Divizia PGL s-a încheiat. Cei mai buni gameri români sunt în XPC Gaming

pgl dota

Organizația de sport electronic XPC Gaming a dovedit că deține, la ora actuală, cele mai competitive echipe din România la League of Legends, CS:GO și DOTA2.

XPC.gg a câștigat toate cele trei finale din primul sezon al Diviziei PGL, încasând și trei CEC-uri de câte 2.000 de dolari pentru fiecare joc: LoL, CS:GO și DOTA2.

În ultimul act al Diviziei PGL, desfășurat în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, în studiourile PGL, cele mai bune șase echipe de esports din România s-au luptat pentru trofee, premii în bani și prestigiu.

League of Legends – XPC.gg a învins Red Bonanza cu 2-0.

CS:GO – XPC.gg a câștigat împotriva GG1337 cu 2-0

DOTA2 – XPC.gg s-a impus în fața Team Toxic cu acelaşi scor, 2-0.

Chiar dacă au ratat trofeele, echipele clasate pe locurile secunde au primit câte 1.000 de dolari fiecare.

Show-ul esports a fost întreținut de comentatorii PGL, cărora li s-au alăturat invitați speciali, cunoscuți gamerilor români. Distribuţia a fost următoarea:

LOL: Sebastian “TataStrumf” Honciuc și Robert ”Wildcat” Cristea. Invitat special: Anne-Marie “Zoozix” Pintea.

CS:GO: Adrian “Shadow” Belciug și Sebastian ”Serano” Hudișteanu. Invitat special: Alexandru ”Colo” Bălan.

Dota 2: Mihai “DarkMickey’ Popa și Cristian ”Ppăsărel” Bănăseanu. Invitat special: Armand ”bOne7” Pittner.

După două luni de meciuri în Divizia PGL, pot spune că suntem plăcut surprinși atât de prestația echipelor românești, cât și de atitudinea de învingători de care au dat dovadă. În plus, am avut zeci de mii de spectatori și fani care și-au susținut jucătorii și echipele preferate online. Avem toate dovezile că România poate să susțină o scenă competițională profesionistă și sperăm că Divizia PGL va face parte din acest peisaj și în sezoanele următoare”, a declarat Cristian ”Ppăsărel” Bănăseanu, project manager Divizia PGL.

Divizia PGL este un turneu de sport electronic (esports) dedicat exclusiv gamerilor din România și Republica Moldova, cu premii totale de 13.500 de dolari. O parte din sumă a fost câștigată încă din faza grupelor, iar echipelor care au ocupat locurile I și II le-au revenit câte 2.000, respectiv 1.000 de dolari.

PGL a lansat acest concept de campionat cu obiectivul de a oferi echipelor profesioniste si de amatori din România un mediu competițional unde să poată evolua și să fie recompensate pentru talentul lor.

În Divizia PGL 2016 au concurat jucători din 89 de localități din România, cei mai mulți fiind din Capitală, urmată de Cluj, Iași, Constanța, Craiova și Timișoara, dar și din Chișinău (Republica Moldova).

Pentru a afla detalii, vă invităm să urmăriți platformele oficiale de comunicare ale PGL:

www.pgl.ro

Despre PGL

PGL are o experiență de 14 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015, PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și șase ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

După succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat în cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o altă competiție de elită, de această dată pentru Dota 2, intră în iunie 2016, în portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.Lasă un răspuns

Site creat de