Social & Cultura

Documentarul „Războiul Regelui” – Regele Mihai I pe ProTV

Regele Mihai

Între interesul național și suferința propriului popor, între promisiunile deșarte ale aliaților și șantajul sovietic… e singur! Și milioane de vieți depind de decizia lui. Marți, 10 mai, cu ocazia Zilei Regalității, PRO TV difuzează, în exclusivitate în România, documentarul eveniment Războiul Regelui!

Ultimul șef de stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României, dezvăluie povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre aliați și a grăbit, astfel, sfârșitul războiului.

Este o poveste a intrigilor de palat. O poveste a decepțiilor. De la Buckingham Palace spre București. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr rege, care a îndrăznit.

Cu imagini în premieră, Războiul Regelui le va aduce românilor noi informații despre lovitura de stat pusă la cale Regele Mihai I, prin care a înlăturat guvernarea dictatorială, într-un moment în care era conștient de faptul că poporul român nu mai putea să îndure.

Marți, 10 mai, de la 23:30, PRO TV aduce Războiul Regelui!2 Comments

  1. Cea mai mare necunoscuta a momentului actuAL ESTE DUPA MINE , CREIERUL UMAN. Daca se dovedeste ca neoronii pot sa se regenerze s-ar putea rezolva foarte multe probleme inclusiv cea a imbatrinirii , deoarece creirul include constientul si inconsitentul ,le asigura functionarea si prin asta si a sitemului= om.

Lasă un răspuns

Site creat de