Uncategorized

DOLIU NATIONAL – 27 de morti si 162 de raniti intr-un club din Bucuresti

incendiu colectiv 3

Tragedia petrecută aseară într-un club din Bucureşti – 27 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi într-un incendiu devastator izbucnit aseară în Clubul Colectiv, din fosta fabrica Pionierul, în sectorul 4. Au fost declarate trei zile de doliu naţional.

Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii. În total, 162 de persoane au ajuns la 11 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internaţi. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU.

Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani. Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu. A fost o şedinţă, la Guvern, la ora 7, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă si la ora 12:30 va fi o şedinţă specială de Guvern. Autorităţile au făcut apel la donare de sânge.

La faţa locului, specialiştii au constatat emanaţii de gaz.

Ancheta este coordonată direct de procurorul general Tiberiu Niţu. Primele acuzaţii sunt de omor calificat şi distrugere calificată, acestea fiind primele coordonate, a spus Tiberiu Niţu.

sursa: Digi24.roLasă un răspuns

Site creat de