Social & Cultura

Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual

Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual

Nu suntem întotdeauna norocoși să avem un dormitor suficient de spațios pentru a nu fi nevoiți să calculăm fiecare centimetru. Dar și camerele mici au farmecul lor – ele lasă impresia unui spațiu confortabil și călduros. Puteți utiliza spațiul în mod eficient în mai multe moduri. Chiar și un dormitor mic poate îndeplini perfect toate funcțiile pe care le așteptați de la el.

Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual
Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual 6

Sursa de imagine: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Oglinzile nu sunt doar pentru spectacol

Pe lângă faptul că le puteți folosi pentru a va machia sau pentru a vă verifica ținuta de dimineață, oglinzile pot mări vizual o cameră și pot aduce mai multă lumină. Puteți folosi oglinzi pe un perete sau două oglinzi opuse pentru a crea iluzia unui spațiu infinit.

oglinda dormitor
Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual 7

Sursa de imagine: Biano.ro

SUGESTIE: Puteți prinde doi iepuri dintr-o lovitură dacă vă luați un dulap care are deja o oglindă încastrată în ușa glisantă. 

Mobilierul stivuibil

În cazul în care vă place să primiți oaspeți chiar și in dormitori luați în calcul un mobilier stivuibil. Puteți pur și simplu să alegeți tabureți sau scaune stivuibile pe care să le desfășurați atunci când aveți nevoie. Nu vor ocupa prea mult spațiu și veți avea în același timp suficiente locuri.

mobilier stivuibil
Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual 8

Sursa de imagine: Biano.ro

Utilizați spațiul de depozitare cu înțelepciune

Niciodată nu poți avea suficient spațiu de depozitare, iar acest lucru este de două ori mai adevărat în camerele mici. Din fericire, există mobilier multifuncțional în care poți depozita atat hainele de sezon cat și alte lucruri esențiale. Poate fi vorba de un spațiu de depozitare sub pat, de extensii deasupra dulapurilor sau taburete cu spațiu de depozitare.

mobila dormitor
Dormitor mic? Știm cum să-l mărim vizual 9

Sursa de imagine: Biano.ro

Asezati lucrurile la înălțime

Dacă aveți tavane înalte, profitați de acest lucru. Asezati lucrurile sub forma de stiva, unele peste altele, dacă scopul lor o permite. Extensiile dulapurilor vor oferi spațiu suplimentar, în plus, puteți folosi rafturile mai înalte pentru cărțile pe care nu le scoateți des. 

Faceți magie cu ajutorul culorilor

Da, albul este o culoare versatilă care tinde, de asemenea, să facă un spațiu să pară mai mare. Asigurați-vă că îl alegeți pentru dormitoarele mici. Dar nu trebuie să evitați complet culorile. În camerele mici încercați să păstrați întotdeauna tavanul alb. Dar, pe un perete, nu vă fie teamă să folosiți o culoare care să se potrivească gustului dumneavoastră. Pereții rămași albi vor da camerei un tonus plăcut și în același timp vor adăuga o notă de eleganță.

Nu uitați de pereți 

Nu totul trebuie să fie pe podea. Dacă puteți, folosiți și pereții pentru a depozita lucruri. Ar putea fi vorba de rafturi suspendate, umerașe de haine montate pe perete, lămpi de perete deasupra patului sau chiar o masă suspendată pe care o puteți plia atunci când aveți nevoie de mai mult spațiu. 

Puteți economisi spațiu cu o ușă glisantă

Ușile de la dulapuri și ușa ocupă destul de mult spațiu pentru a fi deschise. Puteți economisi acest spațiu dacă vă cumpărați o ușă glisantă. Cu toate acestea, în cazul ușilor glisante, trebuie să lăsați spațiu pentru carcasa în care se va fixa. Trebuie să vă gândiți la spațiul de pe perete unde va glisa ușa.Lasă un răspuns

Site creat de