Din Zona

Două clujence au ajuns la spital după ce au fost rănite pe pârtia de la Cavnic

accident cavinc cluj

Reprezentanţii grupei Salvamont Cavnic au solicitat sprijinul unei  patrule montane  pentru a ajuta o persoană de sex  feminin care era cazută pe pârtia Icoana din Cavnic. Aceasta  acuza  dureri grave la spate.

Ajunşi la fata locului jandarmii montani au luat măsuri de izolare a zonei, iar dupa aceea i-au sprijinit pe cei de la salvamont să o ridice de pe pârtie şi să cobore victima la punctul de prim ajutor unde a fost  ţinută  la căldură timp de 30 de minute până la sosirea unui echipaj SMURD care a preluat-o si transportat-o la  Spitalul Judeţean « dr. Constantin Opriş » din Baia Mare.

În urma verificărilor  s-a constatat că victima se numeşte V. R. în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul in Floreşti, judeţul Cluj.

Un alt caz s-a petrecut la ora 17.20, în timpul serviciului de patrulare pe pârtia  de schi « Roata 1» din localitatea Cavnic ,  jandarmii montani au  observat la baza pârtiei Roata o persoana de sex feminin care se afla aşezată pe şezut ţinându-se cu mâinile de genunchiul drept. Victima B. I. în varstă de 23 de ani, cu domiciliul în Cluj Napoca, a declarat că  a căzut cu schiurile şi că are dureri foarte mari la genunchiul drept.

S-a  procedat la asigurarea zonei de către patrula montană, dupa care aceştia au  anunţat serviciul Salvamont Cavnic. În urma evaluării primare s-a constatat că persoana în cauză prezenta o inflamaţie destul de mare deasupra genunchiului drept.

Dupa sosirea celor de la Salvamont, victimei i s-a aplicat o faşă peste genunchi, dupa care  victima a fost  transportată pe braţe pană la şoseaua DJ 109f de unde a fost preluată de aparţinatori şi transportată  la Spitalul Judeţean dr. Constantin Opriş  din Baia Mare, deoarece aceştia au refuzat prezenţa unei ambulanţe .

sursa: ActualMM.roLasă un răspuns

Site creat de