Din Zona

Două clujence au ajuns la spital după ce au fost rănite pe pârtia de la Cavnic

Reprezentanţii grupei Salvamont Cavnic au solicitat sprijinul unei  patrule montane  pentru a ajuta o persoană de sex  feminin care era cazută pe pârtia Icoana din Cavnic. Aceasta  acuza  dureri grave la spate.

Ajunşi la fata locului jandarmii montani au luat măsuri de izolare a zonei, iar dupa aceea i-au sprijinit pe cei de la salvamont să o ridice de pe pârtie şi să cobore victima la punctul de prim ajutor unde a fost  ţinută  la căldură timp de 30 de minute până la sosirea unui echipaj SMURD care a preluat-o si transportat-o la  Spitalul Judeţean « dr. Constantin Opriş » din Baia Mare.

În urma verificărilor  s-a constatat că victima se numeşte V. R. în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul in Floreşti, judeţul Cluj.

Un alt caz s-a petrecut la ora 17.20, în timpul serviciului de patrulare pe pârtia  de schi « Roata 1» din localitatea Cavnic ,  jandarmii montani au  observat la baza pârtiei Roata o persoana de sex feminin care se afla aşezată pe şezut ţinându-se cu mâinile de genunchiul drept. Victima B. I. în varstă de 23 de ani, cu domiciliul în Cluj Napoca, a declarat că  a căzut cu schiurile şi că are dureri foarte mari la genunchiul drept.

S-a  procedat la asigurarea zonei de către patrula montană, dupa care aceştia au  anunţat serviciul Salvamont Cavnic. În urma evaluării primare s-a constatat că persoana în cauză prezenta o inflamaţie destul de mare deasupra genunchiului drept.

Dupa sosirea celor de la Salvamont, victimei i s-a aplicat o faşă peste genunchi, dupa care  victima a fost  transportată pe braţe pană la şoseaua DJ 109f de unde a fost preluată de aparţinatori şi transportată  la Spitalul Judeţean dr. Constantin Opriş  din Baia Mare, deoarece aceştia au refuzat prezenţa unei ambulanţe .

sursa: ActualMM.roLasă un răspuns

Site creat de