Social & Cultura

Dragomir Sabina Elena si Dobriban Melinda la EXPO MARATON 2016

Dragomir Sabina Elena

Galeria Casa Matei găzduieşie marţi, 31 mai 2016 cu începere de la ora 19 ultimul vernisaj din cadrul celei de a şasea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2016”, manifestare finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Sabina Elena Dragomir şi Dobriban Melinda vor fi prezente cu lucrări pe simezele galeriei, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

 

Despre proiectul său Intimacy. Beyond Appearance, Sabina Elena Dragomir spune că „este o provocare complexă în căutarea şi dobândirea unui stil propriu de exprimare a emoţiilor, printr-o abordare artistică personală cu ajutorul căreia să reuşesc să ajung la modalitatea unică de a arăta specificitatea personalităţii mele, ca un răspuns la subiectul sau tema abordată”. Acest proiect îşi doreşte să creeze o atmosferă în care oamenii se pot regasi, descoperi. Operele ce fac parte din această serie reuşesc să exprime un colţ de uitare, un moment al nepăsării, al redescoperirii sinelui, căutarea şi desluşirea dorinţei de escapadă a sufletului din formă, meditaţie şi autocunoaştere.

 

În ceea ce priveşte lucrările Melindei Dobriban din cadrul proiectului Afrodiziac, fundamentul acestora îl reprezintă o serie de experimente cu materiale neconvenționale a căror natură (spuma poliuretanică și textilele elastice, mai precis ciorapii de damă) a dus la descoperirea unui conținut sexual. Tânăra artistă recunoaşte că „tensiunea creată de expandarea spumei și elasticitatea nylon-ului au dus la rezultate surprinzătoare, care m-au făcut să-mi dau seama că vorbesc despre feminitate într-un mod nou, cu siguranță erotic, dar în același timp proaspăt și ironic”.

 

Cele două expoziţii marchează finalul competiţiei Expo Maraton 2016 ai căror câştigători vor fi anunţaţi şi premiaţi joi, 2 iunie 2016, ora 19 în Sala Mare a Casei Matei în cadrul Festivitaţii de premiere. Aceasta însă va fi precedată cu începere de la ora 17 de vernisajul expoziţiei Recall de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, eveniment dedicat câştigătorilor marilor premii Expo Maraton între anii 2011-2015.

 

Până atunci însă, Galeria Casa Matei vă aşteaptă şi mâine să participaţi la evenimentele serii de 31 mai 2016 şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.Lasă un răspuns

Site creat de