Sport

După victoria cu Norvegia, handbalistele românce vor calificarea la Jocurile Olimpice

handbal romania

Victoria cu Norvegia, din preliminariile Campionatului European, nu le mulţumeşte pe tricolore. “Calificarea la Rio este principalul nostru obiectiv”, au anunţat handbalistele lui Tomas Ryde.

Handbalistele antrenate de Tomas Ryde au trecut deja peste euforia victoriei cu Norvegia, campioana mondială en-titre. Duminică au programat returul cu nordicele, în preliminariile Campionatului European, însă gândurile tricolorelor sunt la turneul preolimpic de calificare din Danemarca. Acesta se va desfăşura în perioada 18-20 martie şi va fi în direct la Digi Sport.

Vreau să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că niciun meci nu seamănă cu altul și, din păcate, un meci mai puțin reușit sau chiar o repriză mai puțin reușită ne poate costa calificarea la JO. Vom rămâne concentrate pe ceea ce urmează și nicidecum nu ne vom culca pe o ureche după acest meci reușit”, a promis Eliza Buceschi.

La turneul preolimpic de la Aarhus, România va juca, în ordine, cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Rio.

”Muntenegru are o echipă foarte bună, cred că va fi meciul cel mai important de la turneul preolimpic.

De la Danemarca, în mare parte, știm la ce să ne așteptăm, pentru că le-am întâlnir în ultimul timp de foarte multe ori. În schimb, cu Muntenegru nu am jucat, va fi ceva nou pentru noi și ăsta poate să fie un factor decisiv”, a mai spus jucătoarea lui Thuringer, Eliza Buceschi.

”Mergem acolo cu toată încrederea că putem reuși și îmi doresc nespus de mult să reușim să ne calificăm”, a adăugat și Denisa Dedu.

Înaintea turneului preolimpic, naţionala feminină de handbal a României are programat un amical cu reprezentativa Suediei.Lasă un răspuns

Site creat de