Social & Cultura

E perioada BAC-ului. Care este interesul utilizatorilor online din județul Cluj față de acest subiect?

gazduire cluj

        Pentru elevii din clasa a XII-a, perioada iunie-iulie devine perioada emoțiilor deoarece aceștia vor susține examenul de bacalaureat. Prima parte a acestui examen a început în data de 13 iunie cu proba orală susținută la Limba și Literatura Română, urmată de proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba maternă, iar în perioada 21-24 iunie se va desfășura proba competențelor digitale.

Această perioadă de foc pentru elevii din clasa a XII-a din județul Cluj se suprapune cu perioada Evaluării Naționale pentru elevii care termină clasa a VIII- a. Afișarea rezultatelor pentru acești elevi se va face în data de 1 iulie. Pentru elevii care termină clasa a XII- a, afișarea rezultatelor se va face în data de 16 iulie pe site-ul Edu.ro.

gazduire cluj

Această perioadă provoacă în mediul online o adevărată forfotă deoarece vor fi în zilele în care se afișează rezultate foarte multe căutari pe Internet dar și foarte multe accesări pe site-urile de știri sau pe site-ul Edu.ro pentru aflarea rezultatelor.

Interesul utilizatorilor din județul Cluj față de căutările pe Internet este unul foarte mare în luna iulie, în special în zilele în care se afișează rezultatele, iar cele mai multe căutări sunt  în următoarea ordine: edu.ro, rezultate bac, rezultate bacalaureat, bacalaureat 2016, bac 2016, rezultate bac Cluj. Pe localități din județul Cluj, cele mai multe căutări sunt realizate în Cluj-Napoca(72,5%), Dej(6,6%), Turda(6,4%), Gherla (3,5%).

Pentru firmele care oferă servicii de găzduire este o adevarată provocare deoarece acestea vor fi nevoite să asigure stabilitate și menținere online a site-urilor foarte accesate în zilele afișării rezultatelor.

„ Luăm măsuri suplimentare pentru a menține site-urile online în perioadele în care ne așteptăm la un trafic mai mare pe site-uri cum ar fi și această perioadă de afișare a rezultatelor la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională” a declarat domnul Adrian Chiruță, CEO https://www.mxhost.ro, una dintre cele mai mari companii care oferă servicii de web hosting în România. O altă companie de top chestionată a fost https://www.gazduire.ro, iar oficialii acesteia ne-au declarat că serverele lor au avut în ultimii ani un uptime minim de 100% datorită investițiilor în modernizarea echipamentelor de web hosting în perioada în care s-au afișat rezultatele la BAC, dar și în alte perioade în care traficul a fost mult mai mare. Un alt provider foarte important în zona serviciilor de găzduire web este https://www.tlh.ro care ne-a informat prin intermediul managerului Valentin Calin că au investit în achiziția de echipamente de ultiă generație cum ar fi serverele dedicate, VPS-urile, dar și în oferirea unui suport cât mai bun clienților companiei.Lasă un răspuns

Site creat de