Social & Cultura

Easy Credit – păreri despre criteriile la care trebuie să fii atent după accesarea unui credit cu garanție imobiliară

Easy Credit

Consumatorii care au accesat deja un credit cu garanție imobiliară, pe care l-au folosit pentru a-și cumpăra o casă ori un apartament trebuie să fie foarte atenți pe termen lung, astfel încât să se poată bucura liniștiți de noile lor locuințe. În acest articol, oamenii pot descoperi câteva trucuri simple, de care se pot folosi pe termen lung, astfel încât să nu rateze niciodată data scadentă!

Alegerea datei scadente în funcție de ziua de salariu

Un prim detaliu la care este bine ca toți consumatorii să fie atenți este reprezentat de alegerea datei scadente. De preferat este ca această să fie după ziua de salariu, astfel încât să aibă certitudinea că își pot achita datoriile în timp util. În cazul în care oamenii își schimbă locul de muncă, ei pot discuta cu noul angajator pentru a stabili de comun acord ziua potrivită pentru efectuarea plății salariului.

Notificările, esențiale pentru cei care uită

Chiar dacă majoritatea consumatorilor consideră că este imposibil să uite data scadentă, la care trebuie să plătească rata aferentă unui credit cu garanție imobiliară, acest lucru se poate întâmpla. De aceea, recomandat este ca oamenii să-și pună pe telefon un reminder cu 2 -3 zile înainte de data scadentă. În acest fel, ei pot alimenta cardul cu suma aferentă, dacă rata li se retrage automat din cont.

Citește și: Cat te costa renovarea unui apartament si de ce sa soliciti un imprumut rapid?

Rambursarea anticipată – ce presupune?

Cele mai multe dintre bănci oferă consumatorilor posibilitatea de a rambursa parțial sau total sumele împrumutate pentru achiziționarea unei locuinței. Persoanele care aleg să profite de această opțiune trebuie să știe, însă că este posibil să li se perceapă un anumit comision de rambursare și trebuie să îl ia în calcul, înainte de realizarea tranzacției aferente. Mai mult, important de menționat este faptul că rambursarea anticipată ajută la reducerea considerabilă a costurilor totale pentru creditele imobiliare. Cum? Prin diminuarea dobânzii.

Retragerea automată a ratei din cont, o variantă eficientă

Printre trucurile practice și eficiente, de care se pot bucura cei care au credite imobiliare se numără și faptul că pot cere băncii să retragă automat rata în data scadentă. Asta înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se deplaseze fizic la instituția bancară cu care colaborează și nici nu trebuie să facă vreo altă acțiune pentru a returna treptat banii împrumutați. Este suficient să se asigure că au pe card banii pentru rată.

Refinanțare

Nu în ultimul rând, consumatorii trebuie să aibă în vedere și faptul că pot apela și la refinanțări atunci când găsesc o ofertă mai bună de credite. Esențial este, însă că vor trebui să treacă prin toți pașii pe care i-au făcut inițial pentru a obține împrumuturile, așa că s-ar putea să dureze câteva săptămâni până la finalizarea procesului.

Alegând chibzuit un credit cu garanție imobiliară, oamenii se pot bucura de locuințe confortabile, în care să-și formeze o familie și pe care să le amenajeze după bunul plac. Tinerii nu trebuie să uite, însă că trebuie să-și plătească mereu datoriile la timp!


Image by anncapictures from PixabayLasă un răspuns

Site creat de