Social & Cultura

Echilibrul existential al modernitatii

Esti o persoana activa a societatii moderne? Simti ca acest mediu devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai plin de haos, ca ordinea se transforma intr-o amintire draga, de mult uitata?

Daca iti doresti sa ai un mediu placut in care sa te dezvolti, trebuie sa iti creezi singur conditiile necesare pentru a putea evolua, descoperindu-te constant. Nimeni si nimic nu te poate impiedica din indeplinirea viselor tale, atata timp cat esti sigur pe tine si dornic sa iti urmezi drumul, dupa cum consideri TU de cuviinta.

Nu iti ingradi libertatea, urmeaza-ti scopul pe care il consideri adecvat tie si nu te opri pana cand telul nu iti este atins. Desi nu poti neglija lumea care te inconjoara, trebuie sa inveti singur care este cea mai buna modalitate prin care sa mentii balanta dintre planurile tale existentiale echilibrata, gasind un raport favorabil intre raportul TU si CEILALTI.

Importanta echilibrului in viata ta

Fiecare persoana are mai multe planuri existentiale – cel personal, cel profesional si cel social. Intre cele trei este nevoie de o balanta mentinuta constant conform unui raport bazat pe nevoile si dorintele tale. Echilibrul presupune gasirea unui raport benefic tie, atat intre planurile existentiale, cat si intre actiunile pe care le faci. Ignorand nevoile pe care fizicul si psihicul le au, vei atinge in timp, incet dar sigur, la un nivel de suprasolicitare care iti poate afecta sanatatea nu doar pe termen scurt, ci si pe viitor. Evita acest lucru, acordandu-ti o pauza de la stres si indatoriri, chiar daca doar pentru cateva minute sau ore. Daca vrei ca timpul liber pe care ti-l acorzi sa nu fie in zadar pentru capitalul tau financiar, incearca sa iti valorifici pasiunile si gaseste o modalitate prin care sa fii remunerat pentru hobby-urile pe care le

faci. Astfel, vei avea o motivatie in plus pentru  a te destinde. Daca iti place sportul, insa nu consideri ca ai timpul necesar pentru a-l practica constant, valorifica-ti cunostintele cu pariuri sportive online. Astfel, ai posibilitatea de a investi si castiga, de oriunde te-ai afla, oricand doresti. Pentru a-ti creste sansele de castig si a transforma aceasta activitate sociala intr-o sursa de venit suplimentara, construieste-ti un stil propriu, consulta-te cu specialistii domeniului tinand cont de ponturi la fotbal (daca esti microbist), fara a uita de pronosticurile si cotele oferite de casa de pariuri la care esti membru.

Nu exista doua persoane care sa defineasca SUCCESUL asemenea. El are ca sinonim termenul de IMPLINIRE, insa fiecare persoana atribuie acestuia o viziune diferita, care se poate mentine pe o durata de timp scurta sau indelungata.

Pentru a-ti creste sansele de succes, de obtinere a starii de fericire si mentinere a acesteia, trebuie sa iti stabilesti prioritatile si principiile, gasind cel mai bun drum pe care il poti parcurge catre realizarea visului tau. Concentreaza-te pe dezvoltarea ta, lasandu-te sa experimentezi si sa descoperi mereu, mai mult. Perfectioneaza-te constant, lasandu-ti insa in agenda ta, un timp special, pentru odihna si relaxarea de care corpul si mintea ta au nevoie.

Raul necesar

In viata fiecarei persoane, exista atat rau, cat si bine. Desi majoritatea oamenilor se feresc de orice aspect negativ care le poate surveni de-a lungul timpului, raul are un rol important, pe care multi nu il inteleg – el este menit sa ofere lectii, sa intareasca personalitatea, caracterul si psihicul. Acesta este antiteza binelui, cei doi termeni abstracti neputand sa fie definiti unul fara celalalt. Este esential ca ambele extreme sa fie regasite echilibrat in viata ta, avand astfel posibilitatea sa apreciezi si intelegi rolul fiecaruia.

Raul necesar inglobeaza de cele mai multe ori, situatiile care TREBUIE sa se intample, dar pe care nu le VREI, regasindu-se in lucrurile obligatorii, care insa nu iti fac placere.

Axeaza-te pe mentinerea unui echilibru in viata ta, bucurandu-te de Bine si profitand de Rau pentru a invata lectii care te vor ajuta sa de dezvolti, sa treci peste momentele neplacute. Investeste in tine, dezvoltandu-te si descoperindu-te, astfel incat sa fii pregatit pentru orice impediment care poate aparea pe parcursul drumului tau spre succes, pe calea ta spre fericirea obtinuta in urma indeplinirii viselor tale.Lasă un răspuns

Site creat de