Social & Cultura

ECHILIBRUL – fundatia unei vieti fericite

echilibru

Simti constant dorinta de a face mai mult, mai bine? Nu consideri ca esti implinit, pe niciun plan? Nu exista o reteta pentru fericire sau pentru succes, insa realizarea acestora are anumite aspecte comune, precum perseverenta si ambitia.

Daca ele sunt directionate catre un scop bine definit, singurul element de care mai este nevoie, este crearea unui plan pentru a ajunge in punctul respectiv. Cu toate acestea, trebuie sa fii constient de faptul ca niciodata nu vei fi multumit, atat timp cat exista dorinta arzatoare de evolutie.

Daca esti o persoana activa, care mereu cauta sa cunoasca oameni deosebiti, sa descopere putin cate putin necunoscutul, urmarind o dezvoltare constanta, ai nevoie ca balanta dintre planurile existentiale sa fie echilibrata, oferindu-ti singur bucuria si privilegiul de a aprecia micile reusite, frumusetile marunte ale vietii, aducandu-ti astfel doza de pozitivism, mentinandu-ti realismul necesar unei judecati corecte.

Balanta dintre personal si profesional

Odata cu maturizarea, se contureaza din ce in ce mai bine visele si dorintele unei persoane. Cand acestea au un nucleu bine definit, fiecare individ incepe sa parcurga pasii necesari atingerii telului pe care il au. Cu toate acestea, pe masura ce parcurg primele etape necesare, principiile de baza si structura initiala nu ajung doar sa se schimbe, ci sa dispara. Desi exista situatii in care acest lucru este benefic, in majoritatea cazurilor el pericliteaza intrega evolutie a persoanei.

Indiferent ca TU iti doresti ca initial sa iti realizezi planurile din viata privata, ori din cea profesionala, probabilitatea ca oricare dintre aceste doua variante sa fie corecta, este foarte scazuta. Desi este un proces complex, mai greu, cele doua planuri trebuie dezvoltate simultan, in concordanta unul cu cealalt. Acordandu-le amandurora o importanta sporita, cresti sansele reusitei. Nu uita niciodata, ca exista un al treilea plan, foarte important, anume TU INSUTI. Acesta se numeste plan personal si este strans legat de evolutia ta ca „persoana vertebrala”. Nu iti neglija niciodata nevoile, fie ele din planul fizic, psihic sau emotional. Ofera-ti pauze din rutina, evita suprasolicitarea si destinde-te astfel incat sa fii pregatit de noi provocari, mereu. Chiar daca agenda este plina, apeleaza la agentii de pariuri pe Undepariem.com, pentru a-ti valorifica vastele cunostinte din orice categorie sportiva.

Daca ti-ai dori sa iti valorifici hobby-urile, astfel incat sa beneficiezi si de o rasplata financiara pe masura timpului si energiei investite, poti oricand joaca la StanleyBet, pentru a te bucura de o experienta unica.

Efectele ECHILIBRULUI pe planurile existentiale

Dupa o anumita varsta, variabila de la persoana la persoana, multi se concentreaza foarte mult pe implinirile pe planul profesional, directionandu-si toata atentia si energia catre formarea unei cariere. Desi acesta este un lucru foarte bun, apreciat de societate, pentru a te bucura cu adevarat de succesul obtinut in sfera business-ului, ai nevoie de o mentinere constanta a echilibrului intre viata publica si cea personala.

Echilibrul, este un concept destul de abstract pentru unele persoane, el fiind invaluit in mister, lasand in lipsa ta, consecinte pe termen lung, atat pe plan fizic, cat si psihic si emotional. El este strans legat de relativism, motiv pentru care este interpretat de catre fiecare individ in parte, diferit.

Efectele echilibrului pot fi atat pozitive, cat si negative, in functie de intelegerea, procesul intern si aplicarea sa din partea fiecarei persoane in parte. Balanta dintre planurile existentiale este relativa si mentinuta diferit, in functie de principiile, dorintele si visele fiecarei persoane.Lasă un răspuns

Site creat de